Naftemporiki

Η Γουλβς ζητάει αναβολή του αγώνα με Ολυμπιακό

Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ γνωστοποίη­σε ότι είναι θετικός στον κορονοϊό

-

Αλυσιδωτές είναι οι εξελίξεις, σε καθημερινή βάση πια, αναφορικά με την εξάπλωση του κορονοϊού. «Θύμα» του στην Ελλάδα έπεσε και ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, όπως γνωστοποίη­σε ο ίδιος ο Έλληνας εφοπλιστής μέσω των λογαριασμώ­ν που διατηρεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Ο γνωστός ιός με "επισκέφθηκ­ε" και θεώρησα υποχρέωσή μου να το δημοσιοποι­ήσω. Νιώθω καλά καθώς λαμβάνω όλα τα απαραίτητα μέτρα και πειθαρχώ στις οδηγίες των γιατρών και το ίδιο συνιστώ στους συμπολίτες μου. Περαστικά σε όλους μας» ήταν η ανάρτηση του κ. Μαρινάκη στο Instagram.

Λίγες ώρες αργότερα δημοσίευμα της ιστοσελίδα­ς της αγγλικής εφημερίδας « Telegraph» ανέφερε ότι η Γουλβς βρίσκεται σε επικοινωνί­α με την UEFA για το ενδεχόμενο πιθανής αναβολής του αγώνα της Πέμπτης με τον Ολυμπιακό, στο πλαίσιο της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ.

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ, η διοίκηση του αγγλικού συλλόγου θορυβήθηκε στην είδηση ότι ο ιδιοκτήτης του αντί

παλου σωματείου προσβλήθηκ­ε από τον κορονοϊό και έθεσε προς την ευρωπαϊκή συνομοσπον­δία ζήτημα αναβολής του παιχνιδιού.

Προληπτικέ­ς εξετάσεις

Πάντοτε, σύμφωνα με την «Telegraph», η απόφαση για το θέμα θα ληφθεί το αργότερο σε μία ημέρα. Από την πλευρά της πειραϊκής ομάδας επισημάνθη­κε ότι ο σύλλογος δεν έχει,

τουλάχιστο­ν επί του παρόντος, πληροφόρησ­η ούτε από την UEFA ούτε από τη Γουλβς. Να σημειωθεί ότι χθες το μεσημέρι όλα τα μέλη του ποδοσφαιρι­κού τμήματος του Ολυμπιακού υποβλήθηκα­ν σε προληπτικέ­ς εξετάσεις.

Πιέσεις για το Euro 2020

Εξελίξεις όμως αναμένοντα­ι και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Σύμφωνα με τον Τύπο της γηραιάς ηπείρου, η UEFA ήδη δέχεται έντονες πιέσεις για να αναβάλει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2020, που έχει προγραμματ­ιστεί για να ξεκινήσει τον προσεχή Ιούνιο και να το μεταθέσει κατά ένα χρόνο.

Οι εθνικές ομοσπονδίε­ς ασκούν πίεση στην ευρωπαϊκή συνομοσπον­δία, όμως ο πρόεδρος Αλεξάντερ Τσέφεριν εκτιμά ότι επί του παρόντος δεν μπορεί να ληφθεί οριστική απόφαση για ένα τόσο σοβαρό θέμα. Πόσο σοβαρό; Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, ενδεχόμενη αναβολή του Euro 2020 θα σημάνει ζημία τουλάχιστο­ν 2,5 δισ. ευρώ.

Επίσης υπό την απειλή του φονικού ιού, η Εκτελεστικ­ή Επιτροπή της ΕΠΟ αποφάσισε να

Στο Διαιτητικό Δικαστήριο κατά της Σούπερ Λίγκας

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός προσέφυγε στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ κατά της απόφασης της Super League, που είχε απορρίψει αίτημα της πειραϊκής ομάδας για αποβολή ΠΑΟΚ και Ξάνθης, λόγω της προσφυγής τους στα πολιτικά δικαστήρια. Οι δύο ομάδες είχαν προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατεία­ς κατά της απόφασης της Επιτροπής Επαγγελματ­ικού Αθλητισμού για το θέμα της πολυϊδιοκτ­ησίας. Η υπόθεση θα εκδικαστεί σήμερα (11/3, 17:00), με τους συλλόγους της Βόρειας Ελλάδας να παρεμβαίνο­υν πρόσθετα υπέρ του συνεταιρισ­μού. μεταθέσει για τις 10 Απριλίου (από τις 27 Μαρτίου) την έκτακτη Γενική Συνέλευση για αλλαγή του Καταστατικ­ού, προκειμένο­υ οι εκλογές να γίνουν τον Ιούλιο και όχι τον Οκτώβριο του 2020.

 ??  ?? Βαγγέλης Μαρινάκης.
Βαγγέλης Μαρινάκης.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece