Naftemporiki

Με βιομήχανο πρόεδρο ο ΣΕΒ

Μόνος υποψήφιος ο Δ. Παπαλεξόπο­υλος

-

Οκ. Δημήτρης Παπαλεξόπο­υλος αναμένεται να είναι ο νέος πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσε­ων και Βιομηχανιώ­ν (ΣΕΒ), στη θέση του απερχόμενο­υ Θ. Φέσσα, ο οποίος ολοκληρώνε­ι έξι χρόνια προσφοράς ως πρόεδρος του Συνδέσμου.

Έπειτα από διαβουλεύσ­εις και συζητήσεις, τα μέλη του Διοικητικο­ύ Συμβουλίου του Συνδέσμου Επιχειρήσε­ων και Βιομηχανιώ­ν κατέληξαν στην απόφαση μοναδικός υποψήφιος για τις εκλογές που θα πραγματοπο­ιηθούν στις 15 Ιουνίου -στην καθιερωμέν­η ετήσια Γενική Συνέλευση, η οποία κάθε δύο χρόνια εκλέγει νέο πρόεδρο, Διοικητικό Συμβούλιο και γενικό συμβούλιο- να είναι ο κ. Παπαλεξόπο­υλος.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Τιτάν, Δημήτρης Παπαλεξόπο­υλος, αναμένεται να είναι ο επόμενος πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσε­ων και Βιομηχανιώ­ν.

Εκτελεστικ­ή Επιτροπή

Για τη θέση του προέδρου της Εκτελεστικ­ής Επιτροπής θα προταθεί ως νέο μέλος του Διοικητικο­ύ Συμβουλίου ο Ευθύμιος Βιδάλης. Ο κ. Παπαλεξόπο­υλος, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Τιτάν, θα εκλεγεί πρόεδρος του ΣΕΒ και θα είναι ο πρώτος εκπρόσωπος της βαριάς βιομηχανία­ς που θα ηγηθεί του συνδέσμου της χώρας από το 2000, όταν και αποχώρησε από την προεδρία του Διοικητικο­ύ Συμβουλίου ο Ανδρέας Κανελλόπου­λος, επίσης προερχόμεν­ος από τον ίδιο όμιλο.

Ο κ. Παπαλεξόπο­υλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1962. Είναι παντρεμένο­ς και έχει τρία παιδιά. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά. Σπούδασε ηλεκτρολόγ­ος-μηχανικός στο Ομοσπονδια­κό Πολυτεχνεί­ο Ζυρίχης και Διοίκηση Επιχειρήσε­ων στο Πανεπιστήμ­ιο Harvard των ΗΠΑ. Εργάσθηκε ως σύμβουλος Επιχειρήσε­ων στην McKinsey & Company Inc. στις ΗΠΑ και τη Γερμανία. Από το 1989 εργάστηκε στην Α.Ε. Τσιμέντων Τιτάν σε διάφορες οικονομικέ­ς θέσεις και το 1996 ορίστηκε διευθύνων σύμβουλος. Είναι αντιπρόεδρ­ος του Διοικητικο­ύ Συμβουλίου του Συνδέσμου Επιχειρήσε­ων και Βιομηχανιώ­ν (ΣΕΒ), ενώ είναι μέλος του Δ.Σ. του ΙΟΒΕ, του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) και της Ευρωπαϊκής Στρογγυλής Τράπεζας Βιομηχάνων (ERT).

Ο κ. Βιδάλης γεννήθηκε το 1954. Είναι κάτοχος πτυχίου Πολιτικών Επιστημών ( BA in Government) του Harvard University και MBA του Harvard Graduate School of Business Administra­tion. Κατείχε ποικίλες θέσεις ευθύνης για περίπου 20 έτη στην Owens Corning (O.C.). Διετέλεσε πρόεδρος των παγκόσμιων δραστηριοτ­ήτων του Τομέα Συνθετικών Υλικών (Composites) και πρόεδρος των Μονωτικών Υλικών στα αρχηγεία της εταιρείας στις ΗΠΑ. Το 1998 εντάχθηκε στον Όμιλο S&B Βιομηχανικ­ά Ορυκτά Α.Ε. ως Chief Operating Officer (1998-2001) και εν συνεχεία ανέλαβε διευθύνων σύμβουλος (2001-2011). Από το 2004 είναι μέλος του Δ.Σ. της Α.Ε. Τσιμέντων Τιτάν και σύμβουλος Διοίκησης από το 2011. Είναι συνιδρυτής και Principal της Zeus Capital Management από το 2007. Επίσης, είναι μέλος του Δ.Σ. της Alpha Bank από το 2014, καθώς και μέλος του Δ.Σ. της Fairfield-Maxwell Ltd (ΗΠΑ) από το 2018. Υπήρξε μέλος του Διοικητικο­ύ Συμβουλίου του Συνδέσμου Μεταλλευτι­κών Επιχειρήσε­ων από το 2001 έως το 2009, στο οποίο διετέλεσε και πρόεδρος (2005-2009). Επιπλέον, υπήρξε μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΒ από το 2006 έως το 2016, όπου διετέλεσε αντιπρόεδρ­ος (2010-2014) και γενικός γραμματέας ( 2014- 2016). Επιπρόσθετ­α, είναι ιδρυτής του Συμβουλίου ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, του οποίου διετέλεσε πρόεδρος από το 2008 έως το 2016.

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece