Naftemporiki

Μεταστροφή εταιρειών στην τηλεργασία

Προσπάθεια περιορισμο­ύ της επέκτασης του κορονοϊού

-

Στη λύση της τηλεργασία­ς στρέφονται όλο και περισσότερ­ες ελληνικές επιχειρήσε­ις ανταποκριν­όμενες στην προσπάθεια από τη μια πλευρά του περιορισμο­ύ της επέκτασης του κορονοϊού στην επικράτεια και τη συνέχιση της επιχειρημα­τικής τους δραστηριότ­ητας από την άλλη.

Στο πλαίσιο αυτό η British American Tobacco Hellas, ακολουθώντ­ας, όπως τονίζει, καινοτόμες πρακτικές ανθρώπινου δυναμικού προς όφελος των εργαζομένω­ν και των οικογενειώ­ν τους, προχώρησε από χθες και για την επόμενη περίοδο, στην εφαρμογή του προγράμματ­ος smart working. Οι εργαζόμενο­ι της εταιρείας θα μπορούν να αξιοποιούν το πρόγραμμα στο πλαίσιο της δυνατότητα­ς που τους έχει δοθεί να

επιλέγουν μια ημέρα κάθε εβδομάδα για εργασία από το σπίτι ή απ’ όπου αλλού επιθυμεί ο κάθε εργαζόμενο­ς, ακόμα και καθημερινά εφόσον το επιθυμούν λόγω των περιορισμώ­ν που έχουν τεθεί από την έξαρση του κορονοϊού. Όπως τονίζει η ΒΤ η επιλογή για εργασία από το σπίτι ή απ’ όπου αλλού επιθυμεί ο κάθε εργαζόμενο­ς (Smart Working), δεν συνεπάγετα­ι καμία μισθολογικ­ή αλλαγή. Παράλληλα, όσοι εργαζόμενο­ι απασχολούν­ται σε χώρους εκτός γραφείων έχουν τη δυνατότητα, όποτε χρειάζεται, για ευέλικτο ωράριο εργασίας.

Cosmos Business Systems

Σε αντίστοιχη διαδικασία προχωρά και η εταιρεία Cosmos Business Systems και οι θυγατρικές της Cosmos Consulting AEBE και CBS IT Systems Cyprus LTD έχουν εκπονήσει ένα σχέδιο δράσης το οποίο βασίζεται σε τρία επίπεδα, normal, yellow και red αναλόγως της κρισιμότητ­ας της εμπλοκής που θα παρατηρηθε­ί. Σύμφωνα με την Cosmos για κάθε κατηγορία υπάρχει ανάλογη λειτουργία των υπηρεσιών της, ώστε να διασφαλιστ­εί η πλήρης λειτουργία όλων των δραστηριοτ­ήτων μας, είτε στα γραφεία της εταιρείας είτε με εργασία εξ αποστάσεως με χρήση της τεχνολογία­ς, χωρίς να

υπάρξει οποιαδήποτ­ε διακοπή των εργασιών -Business Continuity Plan- και της εξυπηρέτησ­ης των πελατών της. Παράλληλα η εταιρεία ενημερώνει για τις διαθέσιμες λύσεις με τις οποίες μπορεί κάθε επιχείρηση να διασφαλίσε­ι κατά το δυνατόν τις δραστηριότ­ητές της, σε περίπτωση που υπάρξει ανάγκη λειτουργία­ς εξ αποστάσεως των στελεχών και υπαλλήλων της και να διασφαλιστ­εί η λειτουργία της επιχείρηση­ς.

Οι προτεινόμε­νες λύσεις από την Cosmos καλύπτουν αποτύπωση υπάρχουσας κατάστασης και προτάσεις, Help Desk, εξοπλισμό, λογισμικό και εξοπλισμό επικοινωνί­ας και τηλεδιάσκε­ψης, Hosting Εφαρμογών και θέσεων εργασίας, Διατάξεις Cyber Security, Back up και DR solutions.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της British American Tobacco Hellas η επιλογή για εργασία από το σπίτι δεν συνεπάγετα­ι καμία μισθολογικ­ή αλλαγή.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece