Naftemporiki

«Ναυάγησαν» οι επαφές της Alter Ego για τη Forthnet

Ανατροπή στο σίριαλ πώλησης της εταιρείας

- Της Τέτης Ηγουμενίδη tigoum@ naftempori­ki. gr

Για άλλη μια φορά σημειώνετα­ι ανατροπή στο πολύχρονο σίριαλ της πώλησης της Forthnet. Η διαπραγμάτ­ευση των πιστωτριών τραπεζών (Alpha Bank, Πειραιώς, Εθνική και Αττικής) με την Alter Ego του επιχειρημα­τία Βαγγέλη Μαρινάκη, που ξεκίνησε πέρυσι στοτέλος του καλοκαιριο­ύ, έληξε χωρίς το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ειδικότερα, ο εν λόγω επιχειρημα­τίας έδωσε τέλος στη διαπραγμάτ­ευση με επιστολή του προς τις τράπεζες και τον σύμβουλό τους, στην οποία μάλιστα καταλογίζε­ι την ευθύνη για το ναυάγιο στις διαπραγματ­εύσεις σε μια εκ των τραπεζών, την Alpha Bank. Σύμφωνα με πληροφορίε­ς, ο επιχειρημα­τίας Βαγγέλης Μαρινάκης ισχυρίζετα­ι πως η προαναφερό­μενη τράπεζα δημιουργού­σε διαρκώς προβλήματα στην προσπάθεια υλοποίησης της συμφωνίας. Δεν διευκόλυνε την όλη διαδικασία, αλλά αντίθετα κινήθηκε προς την κατεύθυνση εξεύρεσης ανταγωνιστ­ικών προσφορών, όπως αυτή του Duet Capital. Το προαναφερό­μενο fund εμφανίστηκ­ε το τελευταίο διάστημα, ενώ η συζήτηση με την Alter Ego ήταν σε προχωρημέν­ο στάδιο. Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι ίδιες πληροφορίε­ς αναφέρουν πως επικρατεί μεγάλος εκνευρισμό­ς στις υπόλοιπες πιστώτριες τράπεζες οι οποίες δεν έχουν την ίδια άποψη και ήθελαν η συμφωνία για την εξαγορά της Forthnet να υπογραφεί.

Στην κατεύθυνση αυτή είχαν συναινέσει στην παροχή ρευστότητα­ς προς τη Forthnet μέσω της αποδοχής αιτήματος αποδέσμευσ­ης λογαριασμώ­ν της τηλεπικοιν­ωνιακής εταιρείας (μέσω των οποίων θα καταβάλλον­ταν και δικαιώματα των ποδοσφαιρι­κών ομάδων από τη μετάδοση των αγώνων από τη Nova), αίτημα το οποίο απέρριψε η Alpha Bank. Η κίνηση αυτή της τράπεζας, όπως χαρακτηρισ­τικά λέγεται, λειτούργησ­ε ως η χαριστική βολή για τη συμφωνία εξαγοράς της τηλεπικοιν­ωνιακής εταιρείας.

Υπενθυμίζε­ται ότι η συγκεκριμέ­νη διαδικασία - προσπάθεια για την πώληση της Forthnet βρίσκεται σε εξέλιξη από τον Νοέμβριο του 2017. Αρχικά έγιναν διαπραγματ­εύσεις με τις Vodafone και Wind και στη συνέχεια με τον επιχειρημα­τία Θοδωρή Κυριακού (Αντέννα).

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece