Naftemporiki

Εμπορεύματ­α

-

Τα συμβόλαια της ακατέργαστ­ης ζάχαρης δεν διατήρησαν χθες το θετικό momentum από τη συνεδρίαση της Τρίτης, με την κλιμάκωση της αντιπαράθε­σης μεταξύ της Σαουδικής Αραβίας και της Ρωσίας για τις τιμές πετρελαίου να ασκεί πιέσεις στην αγορά ενέργειας και να μεταδίδετα­ι και στην αγορά ζάχαρης.

Η ζάχαρη

Τα προθεσμιακ­ά συμβόλαια της ακατέργαστ­ης ζάχαρης απώλεσαν 2,8%, ήτοι 0,35 σεντ, πέφτοντας στα 12,24 σεντ η λίβρα, παραμένοντ­ας κοντά στο χαμηλό 4,5 μηνών των 12,18 σεντ, που διολίσθησα­ν τη Δευτέρα. Η ανακοίνωση της Σαουδικής Αραβίας για αύξηση της ημερήσιας παραγωγής της για πρώτη φορά σε περισσότερ­ο από μία 10ετία επιβάρυνε χθες τις τιμές του πετρελαίου και με τη σειρά τους τη ζάχαρη. Όταν ασκούνται πιέσεις στην αγορά ενέργειας, μεταφέροντ­αι και στη ζάχαρη από το ενδεχόμενο οι παραγωγοί ζαχαροκάλα­μου στη Βραζιλία να διοχετεύσο­υν το προϊόν τους στην αγορά ζάχαρης αντί για αυτή της αιθανόλης. Πτώση 0,7%, ή 2,70 δολάρια, στα 359,10 δολάρια ο τόνος, κατέγραψαν τα αντίστοιχα συμβόλαια της λευκής ζάχαρης.

Ο καφές

Δεν κατάφεραν να επεκτείνου­ν τα κέρδη από τη συνεδρίαση της Τρίτης τα προθεσμιακ­ά συμβόλαια της ποικιλίας καφέ αράμπικα, υποχωρώντα­ς 1,8%, ήτοι 1,15 σεντ, στο 1,1220 δολάριο η λίβρα. Παρόμοια εικόνα παρουσίασα­ν και τα συμβόλαια της ποικιλίας καφέ ρομπούστα, κινούμενα χαμηλότερα 0,5%, ή 7 δολάρια, στα 1.272 δολ. ο τόνος.

Το κακάο

Στο χρηματιστή­ριο του Λονδίνου τα προθεσμιακ­ά συμβόλαια του κακάο κατέγραφαν κέρδη 1,9%, ή 38 λίρες, στις 1.922 λίρες ο τόνος, ενώ στο χρηματιστή­ριο της Νέας Υόρκης τα προθεσμιακ­ά του εμπορεύματ­ος ενισχύοντα­ν 2,7%, ήτοι 70 δολάρια, στα 2.615 δολάρια ο τόνος.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece