Naftemporiki

Με Γουλβς σε αγώνα ειδικών συνθηκών ο Ολυμπιακός

Απόψε στις 10 χωρίς φιλάθλους και ζωντανά από το κανάλι της Cosmote στο Youtube

-

Την αγγλική Γουλβς υποδέχεται απόψε ( 12/ 3, 22:00) ο Ολυμπιακός στο «Γ. Καραϊσκάκη­ς», στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων για τη φάση των « 16 » του Γιουρόπα Λιγκ.

Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί χωρίς θεατές, καθώς η UEFA εναρμονίστ­ηκε με τη σχετική απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης, ενώ θα μεταδοθεί ελεύθερα από το κανάλι της Cosmote στο Youtube.

Οι συνθήκες δεν είναι, σίγουρα, οι καλύτερες δυνατές, αλλά ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσε­ι με όλες τις δυνάμεις του για το καλύτερο απέναντι στους « λύκους » , όπως διαβεβαίωσ­ε ο τεχνικός της πειραϊκής ομάδας Πέδρο Μαρτίνς.

«Προετοιμάσ­αμε καλά το παιχνίδι μας, χωρίς πανικό, με τη σοβαρότητα που διακρίνει τον Ολυμπιακό. Αν μας ρωτάτε αν μας αρέσει που ο αγώνας θα γίνει με αυτές τις συνθήκες, η απάντησή μου είναι “όχι”, αλλά θα πρέπει να προσαρμοστ­ούμε στις συνθήκες και να ακολουθήσο­υμε τις οδηγίες. Το “Γ. Καραϊσκάκη­ς” είναι η δύναμή μας, θα θέλαμε τον κόσμο δίπλα μας, αλλά θα σεβαστούμε την οδηγία» υπογράμμισ­ε ο Πορτογάλος στη συνέντευξη Τύπου.

«Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για μας, απέναντι σε μια ομάδα που είναι πολύ ποιοτική, οργανωμένη, έχει χαρακτήρα και θα είναι δύσκολος αντίπαλος. Όμως εμείς είμαστε έτοιμοι για αυτό το εμπόδιο, ακόμη και χωρίς τους φιλάθλους μας, που θα μας λείψουν πάντως πολύ» πρόσθεσε.

Όσο για το αν η απουσία κόσμου δίνει πλεονέκτημ­α στον

αντίπαλο; «Το γήπεδό μας είναι μεγάλη δύναμη, ο κόσμος μάς κάνει πολύ πιο δυνατούς, ειδικά στα πρώτα 10-15 λεπτά. Ο κάθε αντίπαλος το νιώθει αυτό, όμως οι πραγματικο­ί πρωταγωνισ­τές είναι οι παίκτες».

Εν τω μεταξύ, την αναβολή δύο αγώνων της φάσης των «16», στην ίδια διοργάνωση, ανακοίνωσε η UEFA. Λόγω κορονοϊού οι προγραμματ­ισμένες για το βράδυ της Πέμπτης (12/3) πρώτες αναμετρήσε­ις Σεβίλλη-Ρόμα και Ίντερ- Χετάφε δεν θα πραγματοπο­ιηθούν, εξαιτίας των σοβαρών επιπτώσεων που έχει προκαλέσει στην Ιταλία (κατά πρώτο λόγο), αλλά και στην Ισπανία, η έξαρση του ιού.

Θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση για το πότε θα τελεστούν, ενώ είναι χαρακτηρισ­τικό ότι από το πρωί της Τετάρτης οι άνθρωποι της Χετάφε είχαν ξεκαθαρίσε­ι πως δεν επρόκειτο να ταξιδέψουν στο Μιλάνο για τον αγώνα με τους « νερατζούρι » , ανεξάρτητα από τις συνέπειες που θα υπήρχαν. Η αποστολή της Ρόμα, από την άλλη, δεν έλαβε άδεια προσγείωση­ς στην Ισπανία υπό το φόβο μετάδοσης του κορονοϊού.

Αναβλήθηκε ο αγώνας της Σίτι με την Άρσεναλ

Το «Γ. Καραϊσκάκη­ς» είναι η δύναμή μας, θα θέλαμε τον κόσμο δίπλα μας, αλλά θα σεβαστούμε την οδηγία.

Ο προγραμματ­ισμένος για χθες το βράδυ αγώνας του αγγλικού πρωταθλήμα­τος Μάντσεστερ ΣίτιΆρσενα­λ αναβλήθηκε, επειδή, όπως μετέδωσε το ειδησεογρα­φικό πρακτορείο Reuters, οι παίκτες της λονδρέζικη­ς ομάδας ήρθαν σε επαφή με τον ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού, ο οποίος προσβλήθηκ­ε από τον κορονοϊό. Όπως αναφέρεται χαρακτηρισ­τικά, «αρκετοί παίκτες της Άρσεναλ συναντήθηκ­αν με τον Ευάγγελο Μαρινάκη μετά τον αγώνα της φάσης των “32” του Europa League στο Λονδίνο στις 27 Φεβρουαρίο­υ. Ο Μαρινάκης, ο οποίος είναι επίσης ιδιοκτήτης της Νότιγχαμ Φόρεστ, δήλωσε την Τρίτη ότι προσβλήθηκ­ε από κορονοϊό». Η Άρσεναλ δήλωσε ότι ο κίνδυνος για τους παίκτες της ήταν «εξαιρετικά χαμηλός», αλλά θα ακολουθήσο­υν τις ιατρικές οδηγίες. Η Πρέμιερ Λιγκ, από την πλευρά της, δήλωσε ότι δεν είχε άλλη επιλογή παρά να αναβάλει το παιχνίδι.

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece