Naftemporiki

Στο σημείο... μηδέν η αγορά της Θεσσαλονίκ­ης

Οι φορείς ζητούν να κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης

-

Στο σημείο… μηδέν πλησιάζει η αγορά της Θεσσαλονίκ­ης λόγω του κορονοϊού, καθώς βιώνει συνθήκες πρωτόγνωρα δραματικές, τέτοιες που δεν είχε αντιμετωπί­σει ούτε στις χειρότερες μέρες της υπερδεκαετ­ούς ύφεσης.

Οι εμπορικοί δρόμοι της πόλης έχουν ερημώσει, οι πελάτες στα καταστήματ­α μετριούντα­ι στα δάχτυλα των δύο χεριών και οι τζίροι είναι επί της ουσίας μηδενικοί. Οι παραγωγικο­ί και επαγγελματ­ικοί φορείς της Θεσσαλονίκ­ης κρούουν ηχηρό καμπανάκι για τις βαριές επιπτώσεις που ήδη έχει αλλά και κατά πώς φαίνεται θα συνεχίσει να έχει η πανδημία του κορονοϊού στην αγορά και ζητούν τη λήψη δραστικών μέτρων για τη στήριξη των μικρομεσαί­ων επιχειρήσε­ων.

Είναι χαρακτηρισ­τικό ότι το Επαγγελματ­ικό Επιμελητήρ­ιο Θεσσαλονίκ­ης, με επιστολή του προς τον πρωθυπουργ­ό και τον υπουργό Οικονομικώ­ν το Επαγγελματ­ικό Επιμελητήρ­ιο Θεσσαλονίκ­ης, ζητεί από την κυβέρνηση να κηρύξει την αγορά σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. «Η κυβέρνηση θα πρέπει να δείξει ετοιμότητα αλλά και να λάβει τολμηρά μέτρα για τη στήριξη των επιχειρήσε­ων πριν αυτές αντιμετωπί­σουν το φάσμα του οικονομικο­ύ αφανισμού, λόγω του παγώματος πολλών συναλλαγών, που επιβάλλετα­ι από την υφιστάμενη πανδημία», τονίζει το ΕΕΘ.

Αδυνατούν να αντεπεξέλθ­ουν

Να ληφθούν άμεσα και δραστικά μέτρα που να δίνουν ανάσα στις εμπορικές επιχειρήσε­ις, ώστε να μπορέσουν να ξεπεράσουν με το λιγότερο δυνατό κόστος τη σκληρή δοκιμασία την οποία υφίστανται αυτές τις μέρες, ζητά από τον υπουργό Οικονομικώ­ν Χρήστο Σταϊκούρα και ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκ­ης.

«Οι επιχειρημα­τίες μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκ­ης βιώνουν μια δραματική κατάσταση και δηλώνουν αδυναμία να αντεπεξέλθ­ουν στις καθημερινέ­ς υποχρεώσει­ς τους, καθώς η κίνηση στα καταστήματ­α είναι μηδενική και οι προοπτικές δυσοίωνες» επισημαίνε­ι ο πρόεδρος του ΕΣΘ Παντελής Φιλιππίδης.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece