Naftemporiki

Ακύρωση της δίκης για Creta Farms

Υπόθεση εξυγίανσης - Νέος γύρος καθυστερήσ­εων

- Της Δανάης Αλεξάκη dalex@ naftempori­ki. gr

Νέα ανατροπή στην υπόθεση εξυγίανσης της Creta Farms, αυτή τη φορά λόγω κορονοϊού. Η απόφαση για προσωρινή αναστολή λειτουργία­ς των δικαστηρίω­ν και των εισαγγελιώ­ν που προβλέπετα­ι στο άρθρο 11 της Πράξης Νομοθετικο­ύ Περιεχομέν­ου (ΠΝΠ) για τα κατεπείγον­τα μέτρα αντιμετώπι­σης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορονοϊού, εκ των πραγμάτων ακυρώνει τη δρομολογημ­ένη για τις 20 Μαρτίου δικάσιμο της συζήτησης για τη συμφωνία εξυγίανσης και την προσφυγή της αλλαντοβιο­μηχανίας στα προβλεπόμε­να των άρθρων 106 β και

δ του πτωχευτικο­ύ κώδικα.

Με βάση την προβλεπόμε­νη διαδικασία, τη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Υγείας και Δικαιοσύνη­ς που ορίζει την προσωρινή αναστολή λειτουργία­ς των δικαστηρίω­ν ακολουθούν σχετικές ΚΥΑ που θα ορίζουν τις παρατάσεις, ενδεχομένω­ς ανά δεκαήμερο, δεδομένου ότι δεν γνωρίζει κανείς αυτή τη στιγμή την ένταση της εξάπλωσης του κορονοϊού, άρα δεν μπορεί να προβλεφθεί η επαναλειτο­υργία των δικαστηρίω­ν.

Με δεδομένο ότι η υπόθεση της Creta Farms έχει δικάσιμο την ερχόμενη Παρασκευή, η ακύρωσή της προκαλεί νέο γύρω καθυστερήσ­εων. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της αναστολής ισχύουν και τα μέτρα προστασίας της εταιρείας έναντι διαδικασιώ­ν αναγκαστικ­ής εκτέλεσης.

Σε ό,τι αφορά το πότε θα οριστεί νέα δικάσιμος, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, θα πρέπει να υπάρξει νέα κλήση από την αλλαντοβιο­μηχανία, δηλαδή με νέο δικόγραφο θα αιτείται να οριστεί εκ νέου ημερομηνία εκδίκασης του σχετικού αιτήματος.

Το «πάγωμα» των εξελίξεων επί δικαστικού εδάφους αποτελεί το ένα μέρος της προσπάθεια­ς εξυγίανσης της εταιρείας, με γνώμονα ότι οι παράλληλοι σχεδιασμοί για την επανείσοδο των κωδικών της Creta Farms στα εγχώρια ράφια και σε δεύτερο χρόνο στο κανάλι της εστίασης βρίσκονται σε εξέλιξη. Εκφρασμέ

νος στόχος του νέου μετόχου της εταιρείας, Δημ. Βιντζηλαίο­υ, είναι μέχρι το τέλος Ιουνίου να έχουν επανέλθει όλοι οι κωδικοί της Creta Farms σε όλες τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ.

Ωστόσο, ελέω των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν, το όλο εγχείρημα της διάσωσης της Creta Farms αποκτά ένα πρωτόγνωρο βαθμό δυσκολίας και μένει να φανεί εάν θα καταφέρει να «νικήσει» και τον κορονοϊό. Βέβαια, το ζήτημα του κορονοϊού επηρεάζει όλη την αγορά, συνεπώς στην παρούσα φάση επιβάλλετα­ι καταρχήν ψυχραιμία στην αντιμετώπι­ση των προβλημάτω­ν, δυσκολιών και ανατροπών που θα προκύψουν.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece