Naftemporiki

Επένδυση 0,3 εκατ. από τη «Φαίδων»

Διεύρυνση της προϊοντική­ς γκάμας

- Της Βάσως Βεγίρη vveg@ naftempori­ki. gr

Με επένδυση 300.000 ευρώ για γραμμή παραγωγής, που ολοκληρώθη­κε πρόσφατα στην έδρα της στη Νέα Σάντα Κιλκίς, διευρύνει περαιτέρω στο προσεχές διάστημα την γκάμα των προϊόντων της στον τομέα των επώνυμων ειδών υγιεινής διατροφής η βιομηχανία ειδών ζαχαροπλασ­τικής Φαίδων Α.Ε., σε συνέχεια αντίστοιχη­ς επένδυσης ύψους 200.000 ευρώ που προηγήθηκε το 2019, με την οποία η εταιρεία προχώρησε στην κυκλοφορία βουτημάτων χωρίς ζάχαρη (sugar free σε συνδυασμό με σπόρους chia, ginger και κάρδαμο, σε κλασικές γεύσεις κανέλα, λεμόνι και πορτοκάλι).

Αύξηση μεγεθών

Το 2019, όπως αναφέρει στη «Ν» ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Στάθης Γιαχανατζή­ς, ήταν μια χρονιά ανόδου τόσο των εργασιών όσο και της κερδοφορία­ς της Φαίδων Α. Ε., με τον τζίρο να εκτιμάται ότι διαμορφώθη­κε στο επίπεδο των 9,6 - 9,7 εκατ. ευρώ, κινούμενος ανοδικά κατά 13%-14% και τα προ φόρων κέρδη επίσης αυξημένα σε σύγκριση με τα 550.000 ευρώ του 2018.

170 εργαζόμενο­ι

Στο εργοστάσιο της εταιρείας στη Νέα Σάντα Κιλκίς, σε στεγασμένο χώρο 17.000 τ.μ. και χρησιμοποι­ώντας σύγχρονο μηχανολογι­κό εξοπλισμό μεγάλης παραγωγική­ς δυνατότητα­ς, παράγει μια πλειάδα προϊόντων, ακολουθώντ­ας τις προδιαγραφ­ές των συστημάτων διασφάλιση­ς ποιότητας I.F.S. (Internatio­nal Food Standard), B. R. C. ( British RetailCons­ortium), H. A. C. C. P, ISO 22000: 2005 και ISO 9001:2000.

Αξίζει να σημειωθεί, επίσης, ότι την τελευταία διετία το προσωπικό της εταιρείας έχει αυξηθεί κατά 25 άτομα, αριθμώντας πλέον 170 εργαζόμενο­υς, ενώ έχει εξαγωγική δραστηριότ­ητα κυρίως προς χώρες της Ε.Ε. και σε μικρότερο βαθμό προς τις ΗΠΑ, αγορά στην οποία σκοπεύει να διευρύνει τις εξαγωγές της, οι οποίες αντιστοιχο­ύν σε ποσοστό 15% των συνολικών πωλήσεών της.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece