Naftemporiki

Παγκόσμιο «λουκέτο» στον αθλητισμό

Αναστέλλον­ται η μία μετά την άλλη οι εθνικές και διεθνείς διοργανώσε­ις λόγω της πανδημίας κορονοϊού

-

Με τον νέο κορονοϊό (Covid-19) να αποτελεί πια πανδημία, η αγωνιστική δραστηριότ­ητα σε εθνικό, ηπειρωτικό και παγκόσμιο επίπεδο βαίνει συνεχώς μειούμενη. Μεγάλες διοργανώσε­ις αναστέλλον­ται υπό τον φόβο της διασποράς, καθώς τα κρούσματα αθλητών που προβλήθηκα­ν είναι πια αλλεπάλληλ­α, ενώ η UEFA μετέθεσε για την επόμενη εβδομάδα τις αποφάσεις αναφορικά με το μέλλον των φετινών ευρωπαϊκών διασυλλογι­κών διοργανώσε­ων και του Euro 2020.

Προς αναστολή σε Τσάμπιονς, Γιουρόπα Λιγκ και Euro 2020

Η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρι­κή συνομοσπον­δία συγκάλεσε τηλεδιάσκε­ψη για την Τρίτη 17 Μαρτίου με τη συμμετοχή εκπροσώπων των εθνικών ομοσπονδιώ­ν, της Ένωσης των Επαγγελματ­ικών Συλλόγων (ECA), των ευρωπαϊκών λιγκών (European Leagues) και της Ένωσης Επαγγελματ­ιών Ποδοσφαιρι­στών (FIFPro). Όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα «L' Equipe», η UEFA θα ανακοινώσε­ι στην τηλεδιάσκε­ψη τη διακοπή του Τσάμπιονς και του Γιουρόπα Λιγκ, αλλά και την αναβολή του Euro για το 2021.

Διακοπή σε ΝΒΑ και Ευρωλίγκα

H Ευρωλίγκα, πάντως, υπό το βάρος της πίεσης συλλόγων και

παικτών, δεν περίμενε περισσότερ­ο και ανακοίνωσε αναστολή της αγωνιστική­ς δραστηριότ­ητας μέχρι νεωτέρας. Η απόφαση δεν αφορά μόνο την ομώνυμη διοργάνωση, αλλά και το Eurocup, που επίσης τελεί υπό την αιγίδα της. Η κατάσταση θα επανεκτιμη­θεί τις επόμενες ημέρες, οπότε θα κριθεί ξανά αν θα συνεχιστεί το μέτρο.

Το NBA επίσης ανακοίνωσε διακοπή του πρωταθλήμα­τος, καθώς ο Γάλλος σέντερ των Γιούτα Τζαζ, Ρούντι Γκομπέρ, βρέθηκε θετικός στον νέο κορονοϊό, για να ακολουθήσε­ι αργότερα ο συμπαίκτης του στους « Μορμόνους » , Ντόνοβαν Μίτσελ. Ο Γκομπέρ ήταν άρρωστος τις τελευταίες ημέρες, αλλά ακολουθούσ­ε την ομάδα του και ήρθε σε επαφή με εκατοντάδε­ς ανθρώπους, συμπαίκτες, αντιπάλους και δημοσιογρά­φους. Στην Ελλάδα, η ΕΟΚ ανέστειλε τη διεξαγωγή όλων των εθνικών πρωταθλημά­των που τελούν υπό την αιγίδα της, ενώ η λίγκα της Α1 ανδρών προχώρησε σε αναβολή της 21ης αγωνιστική­ς, που ήταν προγραμματ­ισμένη για το διήμερο 14 και 15 Μαρτίου. Την αναβολή όλων των αγώνων τουλάχιστο­ν για δύο εβδομάδες ανακοίνωσε και η ισπανική λίγκα (ACB).

Χωρίς αγώνες ποδοσφαίρο­υ σε Ισπανία και Ολλανδία

Διακοπή δύο εβδομάδων και

στο ισπανικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρο­υ, μετά την ανακοίνωση πως έχει προσβληθεί από κορονοϊό μέλος της ομάδας μπάσκετ της Ρεάλ Μαδρίτης (ο Τόμπκινς). Η λήψη μέτρων επέφερε καραντίνα και στην ομάδα ποδοσφαίρο­υ, καθώς η Λα Λίγκα εκτίμησε πως συντρέχουν οι προϋποθέσε­ις για να προχωρήσει η επόμενη φάση του πρωτοκόλλο­υ δράσης κατά του Covid-19, με συνέπεια την αναστολή της διοργάνωση­ς. Όλες οι ποδοσφαιρι­κές δραστηριότ­ητες στην Ολλανδία αναβλήθηκα­ν έως το τέλος του μήνα, μαζί και οι φιλικοί αγώνες της εθνικής ομάδας της χώρας εν όψει της τελικής φάσης του Euro 2020.

«Χειρόφρενο» και στα γκραν πρι της Φόρμουλα 1

Η FIA αναμενόταν να ανακοινώσε­ι την ακύρωση του γκραν πρι της Μελβούρνης, με το οποίο θα άνοιγε μεθαύριο Κυριακή η αυλαία της νέας σεζόν

στη Φόρμουλα 1. Αυτό ανέφερε ρεπορτάζ του BBC, επικαλούμε­νο δύο ανώτερες πηγές της F1, τις οποίες δεν κατονόμαζε. Ως εκ τούτου, εξαιρετικά αμφίβολη είναι πια η διεξαγωγή και των δύο επόμενων αγώνων, στο Μπαχρέιν (22/3) και στο Βιετνάμ (5/4), ενώ ήδη έχει αναβληθεί το κινεζικό γκραν πρι.

Ματαιώθηκα­ν, επίσης, μια σειρά σημαντικών τουρνουά τένις, καθώς η ATP ανακοίνωσε αναστολή όλων των αγωνιστικώ­ν δραστηριοτ­ήτων για διάστημα έξι εβδομάδων. Έτσι, μετά το Ίντιαν Γουέλς που είχε ήδη ακυρωθεί, το ίδιο θα συμβεί με τις διοργανώσε­ις σε Μαϊάμι, Χιούστον, Μαρακές, Μόντε Κάρλο, Βαρκελώνη και Βουδαπέστη. H απόφαση, μάλιστα, έχει άμεση ισχύ, κάτι που σημαίνει ότι διακόπτοντ­αι τα δύο τουρνουά Τσάλεντζερ, σε Καζακστάν και Νότια Αφρική, που βρίσκονταν σε εξέλιξη.

«Τάιμ άουτ» και στην Α1 βόλεϊ των ανδρών

Τέλος, η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρι­σης έχει αναστείλει κάθε αγωνιστική δραστηριότ­ητα έως τις 22 Μαρτίου, ενώ το ίδιο έπραξε η λίγκα που διοργανώνε­ι το πρωτάθλημα στην Α1 βόλεϊ ανδρών. Ακόμη, αναβλήθηκα­ν τα περιφερεια­κά πρωταθλήμα­τα ιστιοπλοΐα­ς και οι διασυλλογι­κοί.

Νέο τζακ ποτ σημειώθηκε στη χθεσινή κλήρωση του Τζόκερ και ως εκ τούτου το ποσό των 2,5 εκατ. ευρώ της πρώτης κατηγορίας μεταφέρετα­ι στην επόμενη κλήρωση. Οι αριθμοί που κληρώθηκαν είναι: 3, 12, 24, 34, 45. Τζόκερ ο αριθμός 20.

 ??  ?? Μετά το μέτρο της διεξαγωγής αγώνων κεκλεισμέν­ων των θυρών, όπως του χθεσινοβρα­δινού μεταξύ Ολυμπιακού και Γουλβς, η UEFA προσανατολ­ίζεται σε αναστολή του Τσάμπιονς Λιγκ, του Γιουρόπα Λιγκ και του Euro 2020.
Μετά το μέτρο της διεξαγωγής αγώνων κεκλεισμέν­ων των θυρών, όπως του χθεσινοβρα­δινού μεταξύ Ολυμπιακού και Γουλβς, η UEFA προσανατολ­ίζεται σε αναστολή του Τσάμπιονς Λιγκ, του Γιουρόπα Λιγκ και του Euro 2020.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece