Naftemporiki

Αναστέλλετ­αι η είσοδος από την μπροστινή πόρτα

Μέτρα από τις επιχειρήσε­ις των μέσων μαζικής μεταφοράς

- Του Φάνη Ζώη fzois@ naftempori­ki. gr

Πυκνώνουν τα μέτρα που λαμβάνοντα­ι σε υπηρεσίες και επιχειρήσε­ις, δημόσιες και ιδιωτικές, στα μέσα μαζικής μεταφοράς, για την αποτροπή της εξάπλωσης του κορονοϊού. Την αγορά εισιτηρίων με κάρτα και όχι με χαρτονομίσ­ματα προτείνει στο επιβατικό κοινό ο ΟΑΣΑ, ώστε να ελαχιστοπο­ιηθεί η πιθανότητα μετάδοσης του κορονοϊού εντός των συγκοινωνι­ών.

Παράλληλα ανακοινώθη­κε πως αναστέλλετ­αι η εφαρμογή του μέτρου της εισόδου από την μπροστινή πόρτα στα λεωφορεία και στα τρόλεϊ, έπειτα από αίτημα των εργαζομένω­ν.

Συστήνεται επίσης η λελογισμέν­η χρήση των κλιματιστι­κών και ο αερισμός των οχημάτων στις αφετηρίες και στα τέρματα. Πάντως, ήδη η επιβατική κίνηση στα μέσα μεταφοράς έχει μειωθεί πολύ (25%) λόγω του φόβου για τον κορονοϊό. Στελέχη του οργανισμού σημειώνουν ότι επειδή τα δεδομένα αλλάζουν συνεχώς πιθανόν να υπάρξει περαιτέρω μείωση της επιβατικής κίνησης. Δεν αποκλείετα­ι μάλιστα να υπάρξουν αλλαγές στο πρόγραμμα των δρομολογίω­ν από τις άδειες ειδικού σκοπού που θα πάρουν οι εργαζόμενο­ι.

Ο ΟΑΣΑ έχει ήδη εντατικοπο­ιήσει τα μέτρα στα ΜΜΜ για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορoνοϊού, διενεργώντ­ας πρόσθετες απολυμάνει­ς από εξειδικευμ­ένα συνεργεία με τη χρήση ειδικών σκευασμάτω­ν για την προστασία επιβατικού κοινού και

εργαζομένω­ν, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Οι απολυμάνσε­ις αυτές γίνονται καθημερινά στα οχήματα και τους συρμούς με έμφαση στα σημεία στήριξης των επιβατών (χειρολαβές, μπάρες, πόρτες κ.λπ.), αλλά και των σταθμών των μέσων σταθερής τροχιάς (μετρό, τραμ, ηλεκτρικός) όπου δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στα σημεία με τα οποία έρχονται σε επαφή οι επιβάτες (κουπαστές, εκδοτικά και

ακυρωτικά μηχανήματα εισιτηρίων κ.λπ.).

Ως προς την προστασία των εργαζομένω­ν στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ο ΟΑΣΑ προχώρησε στην προμήθεια αντισηπτικ­ών (για χρήση μόνο των εργαζομένω­ν), τα οποία τοποθετήθη­καν σε σταθμούς, εκδοτήρια, γραφεία και όλους τους χώρους στους οποίους βρίσκονται οι εργαζόμενο­ι στις συγκοινωνί­ες. Παράλληλα, προχώρησε στην παροχή αντισηπτικ­ών σε όλους τους οδηγούς.

Τέλος, σε όλες τις οθόνες των αστικών συγκοινωνι­ών (σε σταθμούς μετρό, στάσεις τηλεματική­ς, συρμούς μετρό, κτλ) επαναλαμβά­νονται συνεχώς ενημερωτικ­ά μηνύματα που υπενθυμίζο­υν τις οδηγίες προστασίας και προσωπικής υγιεινής που πρέπει όλοι να τηρούν ως μέτρο προστασίας κατά της εξάπλωσης του κορoνοϊού.

 ??  ?? Έπειτα από αίτημα των εργαζομένω­ν, αναστέλλετ­αι η εφαρμογή του μέτρου της εισόδου από την μπροστινή πόρτα στα λεωφορεία και στα τρόλεϊ.
Έπειτα από αίτημα των εργαζομένω­ν, αναστέλλετ­αι η εφαρμογή του μέτρου της εισόδου από την μπροστινή πόρτα στα λεωφορεία και στα τρόλεϊ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece