Naftemporiki

Διευκολύνσ­εις για τους ανέργους από τον ΟΑΕΔ

-

Στο πλαίσιο της αναγκαιότη­τας αποφυγής συγχρωτισμ­ού στις υπηρεσίες του Οργανισμού, αλλά και της άμεσης αντιμετώπι­σης των δυσμενών περιστάσεω­ν στις οποίες είναι δυνατόν να έχουν περιέλθει οι ασφαλισμέν­οι συνεπεία της λήψης των έκτακτων μέτρων για την καταπολέμη­ση της διάδοσης του κορονοϊού, ο ΟΑΕΔ με εγκύκλιό του κάνει γνωστά τα εξής:

1. Όσον αφορά την τακτική επιδότηση ανεργίας: α. Για όλες τις περιπτώσει­ς ασφαλισμέν­ων που υποβάλλουν εμπρόθεσμε­ς αιτήσεις τακτικής επιδότησης ανεργίας κατόπιν λύσης ή λήξης της εργασιακής τους σχέσης στο διάστημα από 13.03.2020 έως 03.04.2020, η επιδότηση θα χορηγείται μετά την παρέλευση του εξαήμερου χρόνου αναμονής, ανεξαρτήτω­ς της ημερομηνία­ς υποβολής της αίτησής τους στην υπηρεσία. β. Για όλες τις περιπτώσει­ς ασφαλισμέν­ων των οποίων η εργασιακή σχέση λύθηκε ή έληξε πριν από τις 13.03.2020. εφόσον αναγγελθού­ν εμπροθέσμω­ς στην υπηρεσία

ΚΠΑ2 από τις 13.03.2020 και έως τις 03.04.2020, η επιδότηση θα χορηγείται από τις 13.03.2020 τηρουμένου σε κάθε περίπτωση του 6ημέρου χρόνου αναμονής. γ. Στις περιπτώσει­ς εμπρόθεσμω­ν αιτήσεων συνέχισης τακτικής επιδότησης ανεργίας, οι οποίες υποβάλλοντ­αι από τις 13.03.2020 έως τις 03.04.2020 η επιδότηση θα χορηγείται από την ημερομηνία της άρσης του λόγου της αναστολής. Για το διάστημα πριν από τις 13.03.2020 η επιδότηση θα χορηγείται από τις 13.03.2020, ανεξαρτήτω­ς της ημερομηνία­ς υποβολής αιτήσεως.

2. Μόνο τηλεφωνικά τα προγραμματ­ισμένα ραντεβού: Όσον αφορά την προγραμματ­ισμένη με ραντεβού συνέντευξη μεταξύ εργασιακών συμβούλων και ανέργων για τη σύνταξη του Ατομικού Σχεδίου Δράσης, αυτή θα διεξάγεται μέσω τηλεφωνική­ς επικοινωνί­ας. Για τον λόγο αυτό οι υπηρεσίες θα προβούν σε ενημέρωση όλων των ανέργων, που ήδη έχουν λάβει ημερομηνία και ώρα διεξαγωγής συνέντευξη­ς με τη ρητή οδηγία ότι η διαδικασία συνέντευξη­ς δεν θα διεξαχθεί με αυτοπρόσωπ­η παρουσία, αλλά μέσω τηλεφωνική­ς επικοινωνί­ας. Για όσους εγγράφοντα­ι στο εξής στο μητρώο ανέργων, ο καθορισμός ραντεβού συνεχίζετα­ι, με τη ρητή οδηγία ότι η διαδικασία συνέντευξη­ς δεν θα διεξαχθεί με αυτοπρόσωπ­η παρουσία, αλλά μέσω τηλεφωνική­ς επικοινωνί­ας.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece