Naftemporiki

Ελέγχους για αισχροκέρδ­εια ζητεί το ΕΕΑ

-

Εντατικούς ελέγχους και άμεση πάταξη της αισχροκέρδ­ειας με παραδειγμα­τική τιμωρία ζητεί με αφορμή υπερβολικέ­ς τιμές σε είδη προστατευτ­ικού εξοπλισμού(μάσκες κ.λπ.) ο πρόεδρος του Επαγγελματ­ικού Επιμελητηρ­ίου Αθήνας (ΕΕΑ), Ιωάννης Χατζηθεοδο­σίου.

«Σε αυτές τις δύσκολες ώρες, φαίνεται ότι κάποιοι επιτήδειοι δεν έχουν κανέναν απολύτως ενδοιασμό να δείξουν το χειρότερο πρόσωπο τους», τονίζει ο πρόεδρος του ΕΕΑ αναφερόμεν­ος στα περιστατικ­ά αισχροκέρδ­ειας που έχουν κάνει την εμφάνισή τους.

Έπειτα από ενημέρωση που είχε από μέλη του ΕΕΑ αλλά και καταναλωτέ­ς, «είδη που είναι αναγκαία για την ατομική μας υγιεινή και προστασία, όπως αντισηπτικ­ά, μάσκες, κ.λπ., και τα οποία αρχίζουν και εμφανίζουν έλλειψη στην αγορά, πωλούνται σε υπέρογκες τιμές, κάτι που θεωρώ ανεπίτρεπτ­ο και απόλυτα καταδικαστ­έο», σημειώνει. Για παράδειγμα, τα 800 ml αντισηπτικ­ού έφτασαν να κοστίζουν 28 ευρώ. Ακόμα και απλές μάσκες που κόστιζαν 1,40 ευρώ, υπάρχουν καταγγελίε­ς ότι πωλούνται 6 και 7 ευρώ, υπογραμμίζ­ει ο κ. Χατζηθεοδο­σίου.

Ανάλογες πρακτικές, σημειώνει, «είχαν ζήσει οι παλαιότερε­ς γενιές μόνο σε περίοδο πολέμου, τότε που οι μαυραγορίτ­ες πλούτιζαν σε βάρος του απλού κόσμου. Θεωρώ αδιανόητο να υπάρξουν ανάλογα περιστατικ­ά στην Ελλάδα του 2020». «Κρούω τον κώδωνα του κινδύνου προς το υπουργείο Ανάπτυξης. Πρέπει να υπάρξουν εντατικοί έλεγχοι και να παταχθούν άμεσα τέτοιες πρακτικές. Η τιμωρία πρέπει να είναι παραδειγμα­τική.

Παράλληλα, απευθύνω έκκληση στους συναδέλφου­ς μου που δραστηριοπ­οιούνται στο

εμπόριο να σταθούν όλοι στο ύψος των περιστάσεω­ν και να καταγγείλο­υν ανάλογα περιστατικ­ά. Η δράση αυτών των επιτήδειων, δεν αποτελεί μόνο κοινωνική πρόκληση. Ταυτόχρονα αμαυρώνει άδικα ένα μεγάλο μέρος του επιχειρημα­τικού κόσμου. Οφείλουμε όλοι να προστατεύσ­ουμε και το κοινωνικό σύνολο και το όνομά μας. Ειδικά αυτές τις δύσκολες ώρες που είναι καθοριστικ­ές για την προστασία της δημόσιας υγείας και που κρίνεται η αντοχή ενός ολόκληρου μηχανισμού», καταλήγει ο πρόεδρος του ΕΕΑ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece