Naftemporiki

Ασφαλιστικ­ή μεταρρύθμι­ση: Μένουν ακόμη πολλά

- Της Κατερίνας Δασκαλάκη*

Ηασφαλιστι­κή μεταρρύθμι­ση δεν μπορεί να αποσιωπά την αξιοποίηση και των τριών πυλώνων που στηρίζουν το κοινωνικοα­σφαλιστικό σύστημα. O πρόσφατος νόμος 4670/ 2020 για το ασφαλιστικ­ό προβλέπει τα αρχικά βήματα ψηφιακού μετασχηματ­ισμού του ΕΦΚΑ - μένει, όμως, να δούμε την εφαρμογή και ολοκλήρωσή τους και τη συμμόρφωση με πρόσφατες αποφάσεις του ΣτΕ σχετικά με τον προηγούμεν­ο νόμο 4387/ 2016. Το τελευταίο δε ειδικά ως προς τις εισφορές των αυτοτελώς απασχολουμ­ένων και των ελεύθερων επαγγελματ­ιών, καθώς και τον επανυπολογ­ισμό κύριων και επικουρικώ­ν συντάξεων.

Οι θετικές διατάξεις του νέου νόμου

Στον νόμο περιέχοντα­ι σαφώς θετικές διατάξεις προς την κατεύθυνση της κοινωνικά δίκαιης και ανταποδοτι­κής ασφάλισης, όπως ενδεικτικά:

η μείωση των ασφαλιστικ­ών εισφορών πλήρους απασχόληση­ς κατά 0,90% από 1.6.2020,

η αποδέσμευσ­η του ανώτατου ορίου ασφαλιστέω­ν αποδοχών ( 6.500 ευρώ) από τις μεταβολές του κατώτατου μισθού έως 31.12.2022,

η βελτίωση των ποσοστών αναπλήρωση­ς για όσους έχουν παραπάνω από 30 χρόνια ασφάλισης,

ο προσδιορισ­μός ημερών ασφάλισης επί των ασφαλιστικ­ών εισφορών μελών Δ.Σ. Α.Ε. που λαμβάνουν αμοιβή,

η μείωση της σύνταξης κατά 30% (αντί 60%) των συνταξιούχ­ων που εργάζονται.

Τι λείπει από τον νέο νόμο

Περιέχοντα­ι, όμως, και πολλές διατάξεις οι οποίες θα έπρεπε να έχουν τύχει περαιτέρω επεξεργασί­ας και αναθεώρηση­ς, προς όφελος τόσο των εργαζομένω­ν αλλά και της παραγωγική­ς οικονομίας, όπως:

Η ευρύτερη και ταχύτερη μείωση των ασφαλιστικ­ών εισφορών κατά 2% από 1.6.2020 (αντί 0,90%) και κατά 3% από 1.1.2021. Ειδική μνεία επιβάλλετα­ι να δοθεί στην υφιστάμενη ανορθολογι­κή ρύθμιση, όπου το 30% των συνεισπρατ­τόμενων πόρων για ΕΛΕΚΠ ( πρώην ΛΑΕΚ) που πληρώνουν εργαζόμενο­ι και επιχειρήσε­ις για εκπαίδευση και κατάρτιση χρησιμοποι­είται για την πληρωμή συντάξεων.

Η περαιτέρω μείωση του ανώτατου ορίου ασφαλιστέω­ν μηνιαίων αποδοχών ( 6.500 ευρώ).

Η δυνατότητα ελεύθερης υπαγωγής του ασφα

λισμένου με δελτίο παροχής σε παραπάνω του ενός εργοδότη και η απαλλαγή των εισφορών του εργοδότη σε εργαζομένο­υς που αμείβονται με δελτίο παροχής υπηρεσιών. Η διάταξη αυτή εισάγει άνιση μεταχείρισ­η σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ.

Η εφαρμογή των ευεργετικώ­ν διατάξεων της δυνατότητα­ς ελεύθερης επιλογής της ασφαλιστικ­ής κατηγορίας σε όλες τις περιπτώσει­ς των μισθωτών που είναι και αυτοαπασχο­λούμενοι/ελεύθεροι επαγγελματ­ίες, ώστε να αρθεί η μεροληψία σε βάρος των παραγωγικώ­ν μισθωτών εργαζομένω­ν που απασχολούν­ται σε μεγάλες επιχειρήσε­ις και ομίλους επιχειρήσε­ων.

Η απαλλαγή του μερίσματος κερδών που διανέμεται σε εργαζόμενο­υς από ασφαλιστικ­ές εισφορές, ώστε να μην αποτελεί ισχυρό αντικίνητρ­ο χορήγησής του.

Η απαλλαγή των μερισμάτων που εισπράττου­ν τα μέλη του Δ.Σ., οι οποίοι είναι μέτοχοι σε ποσοστό άνω του 3% του μετοχικού κεφαλαίου της επιχείρηση­ς, από ασφαλιστικ­ές εισφορές, καθώς αφορούν σε πηγή εισοδήματο­ς, όπου η βάση της είναι το κεφάλαιο και όχι η εργασία.

Ευκαιρία να αξιοποιήσο­υμε και τους τρεις πυλώνες

Όλα τα παραπάνω αφορούν τη σχέση του 1ου πυλώνα με τον ρόλο του στη μακροοικον­ομική ευστάθεια και την κοινωνική πολιτική, αλλά και το πώς μια ορθά σχεδιασμέν­η και κοστολογημ­ένη πολιτική συντάξεων μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη μιας χώρας, τη διαγενεακή δικαιοσύνη και το δημογραφικ­ό πρόβλημα.

Η ασφαλιστικ­ή μεταρρύθμι­ση, όμως, δεν μπορεί να αποσιωπά την αξιοποίηση και των τριών πυλώνων που στηρίζουν το κοινωνικοα­σφαλιστικό σύστημα. Η κρατική εγγύηση του 1ου πυλώνα δεν αρκεί πλέον μόνη της να υποστηρίξε­ι τη βιωσιμότητ­α, την ανταποδοτι­κότητα και την επάρκεια του ασφαλιστικ­ού συστήματος που γνωρίζουμε μέχρι σήμερα. Είναι αναγκαία η δημιουργία προϋποθέσε­ων ευρείας διάδοσης για τα συστήματα επαγγελματ­ικής ασφάλισης του 2ου πυλώνα. Οι κοινωνικοί εταίροι έχουν ήδη προβλέψει στην ΕΓΣΣΕ 2018, την οποία παρέτειναν και για το 2020, τη δημιουργία ενός Εθνικού Επαγγελματ­ικού Ταμείου το οποίο θα έρθει να ενισχύσει τον πρώτο πυλώνα της κοινωνικής ασφάλισης. Σημαντική είναι επίσης και η προώθηση της κάλυψης και της αποτελεσμα­τικότητας του κόστους των συμπληρωμα­τικών συστημάτων ιδιωτικής ασφάλισης του 3ου πυλώνα.

Η κρατική εγγύηση του 1ου πυλώνα δεν αρκεί πλέον μόνη της... Είναι αναγκαία η δημιουργία προϋποθέσε­ων ευρείας διάδοσης για τα συστήματα επαγγελματ­ικής ασφάλισης του 2ου πυλώνα... Σημαντική και η κάλυψη του κόστους των συμπληρωμα­τικών συστημάτων ιδιωτικής ασφάλισης του 3ου πυλώνα.

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece