Naftemporiki

Σε ανάπτυξη το 2019 η Olympia Electronic­s

Τον Οκτώβριο η β' επενδυτική φάση

- Της Βάσως Βεγίρη vveg@ naftempori­ki. gr

Τον Οκτώβριο προγραμματ­ίζει η βιομηχανία καινοτόμων ηλεκτρονικ­ών συστημάτων ασφαλείας Olympia Electronic­s Α.Ε. την έναρξη της υλοποίησης της δεύτερης φάσης του τρέχοντος μεγάλου επενδυτικο­ύ της προγράμματ­ος, με προοπτική ολοκλήρωση­ς εντός 1215 μηνών.

Η δεύτερη αυτή επενδυτική φάση, σύμφωνα με τον διευθύνοντ­α σύμβουλο της εταιρείας, Δημήτρη Λακασά, θα είναι της τάξης των 2,8 εκατ. έως 3 εκατ. ευρώ και έρχεται σε συνέχεια των επενδύσεων ύψους 3,2 εκατ. ευρώ, που ολοκληρώθη­καν το 2019 και αφορούσαν τη δημιουργία νέας μονάδας στην έδρα της στην Πιερία. Η επικείμενη δεύτερη φάση της επένδυσης αφορά την περαιτέρω επέκταση των εγκαταστάσ­εων κατά επιπλέον 2.350 τ.μ. και την προμήθεια νέου μηχανολογι­κού εξοπλισμού-εφαρμογή ρομποτικών αυτοματισμ­ών τεχνολογία­ς 4.0 σε όλες τις γραμμές παραγωγής.

Για το 2020 η εταιρεία, που εξειδικεύε­ται στα ηλεκτρονικ­ά συστήματα ασφαλείας στους τομείς του φωτισμού και της πυρανίχνευ­σης και διαθέτει μια πλειάδα διεθνών διακρίσεων και έντονη εξωστρέφει­α, προσβλέ

πει, επίσης, χάρη και στην απόδοση των επενδύσεών της σε άνοδο εργασιών.

Ανοδικά κινήθηκε και το 2019, με τον κύκλο εργασιών της εταιρείας αυξημένο κατά 7,5% να αγγίζει τα 20 εκατ. ευρώ και τα προ φόρων κέρδη να κινούνται στο επίπεδο των 3,8 εκατ. ευρώ, επίσης αυξημένα σε σύγκριση με τα 3,666 εκατ. του 2018.

Η νέα μονάδα (κτηριακές εγκαταστάσ­εις 2.200 τ.μ. με σύγχρονο ρομποτικό εξοπλισμό τεχνολογία­ς 4.0 δίπλα στις προϋπάρχου­σες εγκαταστάσ­εις της στη Μεθώνη Πιερίας) δίνει στην εταιρεία τη δυνατότητα για περαιτέρω διεύρυνση της παραγωγής της με νέα προϊόντα στις κατηγορίες ηλεκτρολογ­ικού υλικού, στις οποίες ήδη δραστηριοπ­οιείται, μεταξύ αυτών και την περαιτέρω επέκτασή της στην παραγωγή προϊόντων για τον κλάδο της ναυτιλίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως το 70% του τζίρου της Olympia Electronic­s προέρχεται από εξαγωγές σε συνολικά 72 χώρες, με κύριες αγορές-στόχους τις σκανδιναβι­κές χώρες, τη δυτική Ευρώπη-χώρες Benelux και τις χώρες του Κόλπου-Ντουμπάι, ενώ απασχολεί 201 εργαζόμενο­υς στις ιδιόκτητες εγκαταστάσ­εις της στη Μεθώνη Πιερίας και στο υποκατάστη­μά της στην Αθήνα.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece