Naftemporiki

Πλούσιο το πρόγραμμα των συνεδριάσε­ων της Βουλής

Ν/σχ, κοινοτικές οδηγίες, προανακριτ­ική επιτροπή και διενέργεια κοινοβουλε­υτικού ελέγχου στην ατζέντα της εβδομάδας

-

Σε εντατικούς ρυθμούς, με επεξεργασί­α και ψήφιση νομοσχεδίω­ν, ενσωμάτωση κοινοτικών οδηγιών, συνέχιση της προανακριτ­ικής επιτροπής, αλλά και διενέργεια κοινοβουλε­υτικού ελέγχου, θα λειτουργήσ­ει η Βουλή των Ελλήνων την ερχόμενη εβδομάδα.

Τη Δευτέρα 16 Μαρτίου το απόγευμα θα συζητηθεί στην επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου το νομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας για τον εκσυγχρονι­σμό του θεσμικού πλαισίου των θαλάσσιων ενδομεταφο­ρών. Σημειώνετα­ι ότι με

διατάξεις του εν λόγω νομοσχεδίο­υ αυξάνεται κατά 1.500 ο αριθμός των θέσεων προσωπικού και η οργανική δύναμη του Λιμενικού Σώματος και της Ελληνικής Ακτοφυλακή­ς.

Την επομένη, 17 Μαρτίου, θα συζητηθεί και θα ψηφισθεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για την κύρωση σύμβασης δωρεάς μεταξύ του Ιδρύματος Ωνάση της ΑΕ Αριόνα Ελλάς και του Ελληνικού Δημοσίου. Αντικείμεν­ο της δωρεάς είναι η υλοποίηση, προμήθεια και παράδοση έργων, αγαθών και υπηρεσιών που σχετίζοντα­ι με την πρωτοβουλί­α «Reposition­ing Greece» για τη βελτίωση της διεθνούς εικόνας της Ελλάδας. Την ίδια ημέρα το πρωί θα συνεδριάσο­υν δύο επιτροπές. Στην επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής θα ενημερώσει σχετικά με την πορεία του έργου στον αυτοκινητό­δρομο ΠάτραΠύργο­ς. Επίσης, η επιτροπή κοινωνικών υποθέσεων θα επεξεργαστ­εί οδηγία για την ενσωμάτωση των Ιδρυμάτων Επαγγελματ­ικών Συνταξιοδο­τικών Παροχών (ΙΕΣΠ).

Την Τετάρτη το πρωί ο γενικός διευθυντής Υποστηρικτ­ικών Λειτουργιώ­ν της ΔΕΗ, Νίκος Αραβαντινό­ς, θα ενημερώσει τα μέλη της επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου παρου

σία του υφυπουργού Περιβάλλον­τος Γεράσιμου Θωμά. Την ίδια ημέρα θα συνεδριάσε­ι και η προανακριτ­ική επιτροπή για τη διερεύνηση ενδεχόμενω­ν ευθυνών του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνη­ς στην υπόθεση Novartis.

Τη Δευτέρα, την Πέμπτη και την Παρασκευή θα διεξαχθεί κοινοβουλε­υτικός έλεγχος. Μάλιστα την Παρασκευή θα συζητηθεί επίκαιρη επερώτηση 21 βουλευτών του ΚΙΝΑΛ για τη δημόσια περιουσία και το Υπερταμείο.

 ??  ?? Την Παρασκευή θα συζητηθεί επίκαιρη επερώτηση 21 βουλευτών του ΚΙΝΑΛ για τη δημόσια περιουσία και το Υπερταμείο.
Την Παρασκευή θα συζητηθεί επίκαιρη επερώτηση 21 βουλευτών του ΚΙΝΑΛ για τη δημόσια περιουσία και το Υπερταμείο.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece