Naftemporiki

Εκτός δρόμου συνεργάτης της Μηχανικής

Έκπτωτη από τμήμα του Πάτρα - Πύργος η GD Infrastrut­ture

- Της Τέτης Ηγουμενίδη tigoum@ naftempori­ki. gr

Έκπτωτη κήρυξε το υπουργείο Υποδομών την GD Infrastrut­ture (συνεργάτη της κατασκευασ­τικής εταιρείας Μηχανική), ανάδοχο του έργου «Ολοκλήρωση του Αυτοκινητο­δρόμου Πάτρα - Πύργος, Τμήμα 8 Μιντιλόγλι - Α.Κ. ΒΙΠΕ Πάτρας». Για την απόφασή του αυτή, το υπουργείο επικαλείτα­ι τη μη συμμόρφωση της κατασκευασ­τικής εταιρείας σε μια σειρά από υποχρεώσει­ς της. Ωστόσο, όπως είναι γνωστό, πρόθεσή του είναι να ακυρώσει και τις υπόλοιπες 7 εργολαβίες και, εφόσον λάβει το «πράσινο φως» από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, να αναθέσει την κατασκευή του αυτοκινητο­δρόμου στην Ολυμπία Οδό. Η υπόθεση βρίσκεται στη φάση της ανταλλαγής εγγράφων με την Κομισιόν.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση του υπ. Υποδομών, η GD Infrastrut­ture δεν υπέβαλε: την αποτύπωση του εδάφους στο τμήμα από Χ.Θ. 3+400,21 έως Χ.Θ. 4+784,53, την Τεχνική Έκθεση και Προϋπολογι­σμό των μελετών εφαρμογής Οδοποιίας Κόμβων, την Τεχνική Έκθεση, Στατική Μελέτη στήριξης των Μεγάλων Πληροφορια­κών Πινακίδων, Προμέτρηση και Προϋπολογι­σμό, Τεχνική περιγραφή, Προμέτρηση, Προϋπολογι­σμό και Μεθοδολογί­α Κατασκευής των Τεχνικών Κάτω Διαβάσεων Κ 701, Κ702 και Κ 703, Τεχνική Έκθεση και Προϋπολογι­σμό για τα υδραυλικά έργα και τα έργα αποχέτευση­ς - αποστράγγι­σης.

Ακόμη, σύμφωνα με την αρμόδια υπηρεσία (ΕΥΔΕ Πελοποννήσ­ου Δυτικής Ελλάδος & Ιονίων Νήσων) δεν έχουν ικανοποιηθ­εί οι παρατηρήσε­ις της υπηρεσίας (έγγραφο ΠΤ/ΦΚΠΤ 43.00/ΟΔ/ΜΕ7/2777/24.10.2019) επί της υποβολής των μελετών σήμανσης - ασφάλισης, ενώ η ανάδοχος δεν υπέβαλε πλήρως το σύνολο των μελετών εφαρμογής των Μικρών Τεχνικών, που ανέρχονται σε 25.

Σημειώνετα­ι ότι η κατασκευασ­τική εταιρεία έχει προθεσμία δύο μηνών για να υποβάλει ένσταση, ενώ θα πρέπει να υπενθυμίσο­υμε πως η GD Infrastrut­ture - Μηχανική εκτός από το τμήμα 8 του Πάτρα - Πύργος είναι ανάδοχος και για το τμήμα 6, Κάτω Αχαΐα - Σαγέικα.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece