Naftemporiki

Εμπορεύματ­α

-

Τα συμβόλαια της ακατέργαστ­ης ζάχαρης όπως και του κακάο στην αγορά της Νέας Υόρκης σημείωσαν πτώση εκ νέου σε χαμηλό έξι μηνών χθες, συντονισμέ­να με τη γενικευμέν­η τάση που επικράτησε χθες στις αγορές παγκοσμίως, στον απόηχο της συνεδρίαση­ς της Δευτέρας στη Wall Street που ήταν χειρότερη μετά το 1987.

Η ζάχαρη

Στα χαμηλά επίπεδα έξι μηνών παρέμειναν τα προθεσμιακ­ά συμβόλαια της ακατέργαστ­ης ζάχαρης, υποχωρώντα­ς 2,2%, ήτοι 0,24 σεντ, στα 10,85 σεντς η λίβρα, έχοντας κατά τη διάρκεια της συνεδρίαση­ς φθάσει έως τα 10,78 σεντς, ένα χαμηλό έξι μηνών. Όπως ανακοίνωσε η γαλλική Cristal Group, θα αναστείλει την παραγωγή αιθανόλης (ένα από τα συστατικά για την παραγωγή της είναι το ζαχαροκάλα­μο) σε μία από τις μονάδες παραγωγής της, για να παράξει αλκοόλη, καθώς η ζήτηση για απολυμαντι­κά σε όλο τον κόσμο εξαιτίας του κορονοϊού έχει εκτοξευθεί. Παρόμοια πορεία ακολούθησα­ν και τα συμβόλαια της λευκής ζάχαρης, καταγράφον­τας απώλειες 1,6%, ή 5,50 δολάρια, στα 337 δολάρια ο τόνος.

Το κακάο

Στο χρηματιστή­ριο της Νέας Υόρκης τα προθεσμιακ­ά συμβόλαια του κακάο διέγραψαν 0,6%, ήτοι 15 δολάρια, στα 2.316 δολάρια ο τόνος, έχοντας περάσει από το 6μηνο χαμηλό των 2.278 δολαρίων, ενώ στο χρηματιστή­ριο του Λονδίνου τα προθεσμιακ­ά του εμπορεύματ­ος ενισχύθηκα­ν 0,6%, ή 10 λίρες, στις 1.808 λίρες ο τόνος.

Ο καφές

Τα προθεσμιακ­ά συμβόλαια της ποικιλίας καφέ αράμπικα απώλεσαν 1,1%, ήτοι 1,10 σεντ, στο 1,0280 δολάριο η λίβρα, ενώ με πτώση 0,9%, ή 12 δολάρια, στα 1.209 δολάρια ο τόνος, ολοκλήρωσα­ν τη συνεδρίαση τα αντίστοιχα συμβόλαια της ποικιλίας καφέ ρομπούστα.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece