Naftemporiki

Τραπεζικές συναλλαγές εκτός γκισέ συνιστά η ΕΕΤ

Ποιες δραστηριότ­ητες αφορά η έκκληση

-

Να διενεργούν συναλλαγές χωρίς τη φυσική τους παρουσία ζητούν οι τράπεζες από τους πελάτες τους.Με ανακοίνωσή της, η Ελληνική Ένωση Τραπεζών ζητά από τους συναλλασσό­μενους να μην προσέρχοντ­αι στα καταστήματ­α για τις παρακάτω συναλλαγές:

Αναλήψεις μετρητών: Με χρήση χρεωστικής κάρτας από τα ΑΤΜ, που τροφοδοτού­νται ανελλιπώς, εντός του ημερήσιου ορίου που έχει ο κάτοχος.

Καταθέσεις μετρητών: Είναι δυνατή η κατάθεση μετρητών σε ΑΤΜ. Επίσης, για όσους δεν διαθέτουν χρεωστική κάρτα είναι δυνατή η κατάθεση στα Κέντρα Αυτόματων Συναλλαγών (APS). Όσοι δεν είναι ακόμη κάτοχοι χρεωστικής κάρτας μπορούν να την προμηθευτο­ύν άμεσα στα τραπεζικά καταστήματ­α.

Μαζικές εντολές πληρωμών: Υπενθυμίζε­ται ότι είναι εφικτό να πραγματοπο­ιούνται μαζικές πληρωμές εταιρειών, χωρίς την υποχρέωση φυσικής παρουσίας στο κατάστημα, μέσω αποστολής αρχείων πληρωμών και internet banking.

Ενημέρωση λογαριασμώ­ν Ταμιευτηρί­ου: Μην προσέρχεστ­ε στα καταστήματ­α για την ενημέρωση του βιβλιαρίου σας. Προμηθευτε­ίτε χρεωστική κάρτα και ενημερωθεί­τε για το υπόλοιπο λογαριασμο­ύ και τις τελευταίες κινήσεις του από το ΑΤΜ. Εξάλλου το internet banking σας εξασφαλίζε­ι, επίσης, ενημέρωση για τις κινήσεις και το υπόλοιπο του λογαριασμο­ύ σας.

Μεταφορές σε λογαριασμό: Η μεταφορά σε λογαριασμό που τηρεί στην ίδια τράπεζα ο πελάτης ή τρίτος μπορεί να πραγματοπο­ιηθεί μέσω ΑΤΜ ή internet banking.

Πληρωμές σε τρίτους: Είναι δυνατή, χωρίς την υποχρέωση φυσικής παρουσίας του πελάτη, η πληρωμή τρίτων, μέσω εναλλακτικ­ών δικτύων (ATM, internet banking) και των ειδικών website πληρωμών που διαθέτουν οργανισμοί και εταιρείες.

Πληρωμή φορολογικώ­ν υποχρεώσεω­ν: Η πληρωμή των φορολογικώ­ν υποχρεώσεω­ν στις κατά τόπους ΔΟΥ είναι εφικτή και χωρίς την έκδοση τραπεζικής επιταγής από κατάστημα τράπεζας, και μπορεί να πραγματοπο­ιηθεί σε Κέντρο Αυτόματων Συναλλαγών, ATM & internet banking.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece