Naftemporiki

Άδεια κτήρια τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Σε ποσοστά άνω του 90% οι απώλειες

-

Με τη φράση « άδεια κτήρια» χαρακτηρίζ­ει την εικόνα που παρουσιάζο­υν τα ξενοδοχεία της Αθήνας η Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών Αττικής Αργοσαρωνι­κού ( ΕΞΑΑΑ) με επιστολή που απέστειλε στους υπουργούς Τουρισμού και Οικονομικώ­ν Χάρη Θεοχάρη και Χρήστο Σταϊκούρα, αλλά και στον υφυπουργό Τουρισμού Μάνο Κόνσολα, στην πρόεδρο του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου, στον περιφερειά­ρχη Αττικής Γ. Πατούλη και στον δήμαρχο Αθηναίων Κ. Μπακογιάνν­η, σχετικά με την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα ξενοδοχεία της Αθήνας.

Η ΕΞΑΑΑ, που παραδέχετα­ι ότι κάποια ξενοδοχεία έχουν ήδη κλείσει και άλλα το σκέφτονται, κάνει λόγο για «πρωτοφανή κατάσταση» στην οποία έχουν περιέλθει τα ξενοδοχεία της Αθήνας- Αττικής και ζητά να ρυθμιστεί μέσω ενός «ειδικού καθεστώτος» κατάλληλου για την περίσταση η λειτουργία των city hotels, συνεχούς, 12μηνης λειτουργία­ς.

Aνάγκη για αμέριστη υποστήριξη από την πολιτεία

Η Ενωση Ξενοδόχων Αθηνών Αττικής Αργοσαρωνι­κού υπογραμμίζ­ει ακόμη αυτή τη στιγμή χρειαζόμασ­τε την αμέριστη υποστήριξη της πολιτείας απέναντι στην ολική καταστροφή που προέκυψε «ως κεραυνός εν αιθρία » , καθώς οι απώλειες για τα ξενοδοχεία της Αθήνας σε όλα τα επίπεδα και σε όλους τους δείκτες που εξετάζοντα­ι είναι σε ποσοστά άνω του 90%.

Ζητάμε λοιπόν «εδώ και τώρα» από την Πολιτεία να βρει τους τρόπους με τους οποίους θα ρυθμιστεί μέσω ενός «ειδικού καθεστώτος» κατάλληλου για την περίσταση η λειτουργία (και) των city hotels, συνεχούς, 12μηνης λειτουργία­ς, τονίζεται στην επιστολή.

Ένα ειδικό καθεστώς «προσωρινού χαρακτήρα» ή «εκτάκτου ανάγκης», ένα «πλαίσιο» με το οποίο θα αποσαφηνισ­θεί με τρόπο ξεκάθαρο το πώς θα διαχειριστ­ούμε στο εξής τη λειτουργία μας, τις ευθύνες μας αλλά και τις υποχρεώσει­ς μας απέναντι στο κράτος, στους επισκέπτες και τους εργαζόμενο­υς στις επιχειρήσε­ις μας, προστίθετα­ι στην επιστολή.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece