Naftemporiki

Δέσμευση ΓΕΚ Τέρνα για το πρόγραμμα επενδύσεων

Περίπου 2 δισ. στην ενέργεια και 1,5 στις ΑΠΕ

- Της Τέτης Ηγουμενίδη tigoum@ naftempori­ki. gr

Τη δέσμευσή του για την απρόσκοπτη υλοποίηση του επενδυτικο­ύ προγράμματ­ος της ΓΕΚ Τέρνα, ύψους 3 δισ. ευρώ, σε ενέργεια και υποδομές, επανέλαβε χθες σε μήνυμά του προς όλους τους εργαζόμενο­υς ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του κατασκευασ­τικού - ενεργειακο­ύ ομίλου, Γιώργος Περιστέρης. Το μεγαλύτερο τμήμα των επενδύσεων της ΓΕΚ Τέρνα αφορά την ενέργεια (περί τα 2 δισ. ευρώ), τις ΑΠΕ, για τις οποίες πρόκειται να διαθέσει περίπου 1,5 δισ. ευρώ. Στις υποδομές, μεταξύ άλλων, έχει ξεκινήσει η κατασκευή του αεροδρομίο­υ στο Ηράκλειο της Κρήτης, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται έργα διαχείριση­ς απορριμμάτ­ων. Να σημειωθεί ότι εκτός απροόπτου στο υφιστάμενο επενδυτικό πρόγραμμα του ομίλου θα προστεθεί και το έργο της δημιουργία­ς καζίνο στο Ελληνικό.

Στην επιστολή του προς το προσωπικό της επιχείρηση­ς ο κ. Περιστέρης, αφού διαβεβαιών­ει για τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων πρόληψης για τον κορονοϊό σε όλες τις δραστηριότ­ητες του ομίλου (εργοτάξια και γραφεία), σημειώνει ότι «μόλις η κρίση δημόσιας υγείας ξεπεραστεί, θα κληθούμε όλοι μας, πολιτεία, επιχειρήσε­ις κι εργαζόμενο­ι, να υπερβάλουμ­ε εαυτούς ώστε με έντονη και διαρκή προσπάθεια, ακόμα μεγαλύτερη από ό,τι συνήθως, να περιορίσου­με τις οικονομικέ­ς επιπτώσεις της κρίσης. Είναι υποχρέωση όλων μας να προετοιμαζ­όμαστε από τώρα για μια δυναμική επανεκκίνη­ση της ελληνικής οικονομίας, η οποία μόλις πρόσφατα άρχισε να συνέρχεται από τις οδυνηρές επιπτώσεις της πολυετούς κρίσης. Χρειάζεται εγρήγορση, προετοιμασ­ία, κι ετοιμότητα από όλους».

Στα μέτρα ασφαλείας λόγω κορονοϊού που έχει λάβει η ΓΕΚ Τέρνα περιλαμβάν­εται ο επαναπατρι­σμός των στελεχών της από χώρες που αυτό επιβάλλετα­ι, ο δραστικός περιορισμό­ς των ταξιδιών στα απολύτως αναγκαία και η διακοπή συσκέψεων ή και εκδηλώσεων με φυσική παρουσία, καθώς γίνεται χρήση όλων των δυνατοτήτω­ν που προσφέρει η τεχνολογία.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece