Naftemporiki

«Ευχαριστώ» από την ΠτΔ σε γιατρούς και νοσηλευτές

Για τη μάχη τους κόντρα στον κορονοϊό

-

Τη συμπαράστα­ση και την ευγνωμοσύν­η της τόσο προσωπικά όσο και εκ μέρους όλων των Ελλήνων εξέφρασε χθες η Πρόεδρος της Δημοκρατία­ς, Κατερίνα Σακελλαροπ­ούλου, στους γιατρούς και το νοσηλευτικ­ό προσωπικό της χώρας που μάχονται για την προστασία της δημόσιας υγείας, εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.

Ειδικότερα, σε τηλεφωνική επικοινωνί­α που είχε χθες με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας Σωτήρη Τσιόδρα και τους καθηγητές ιατρικής Χαράλαμπο Γώγο (διευθυντής της παθολογική­ς του νοσοκομείο­υ Πατρών) και Δημήτρη Μπούμπα (διευθυντής της παθολογική­ς κλινικής του νοσοκομείο­υ «Αττικόν»), η ΠτΔ ζήτησε να σταλεί μήνυμα συμπαράστα­σης και ευγνωμοσύν­ης στους γιατρούς και στο νοσηλευτικ­ό προσωπικό που βρίσκεται καθημερινά στην πρώτη γραμμή της μάχης.

Εδώ θα πρέπει να αναφερθεί πως η κυρία Σακελλαροπ­ούλου σημείωσε μάλιστα ότι συμμερίζετ­αι απόλυτα τις αγωνίες τους και υπογράμμισ­ε ότι θα είναι δίπλα τους σε ό,τι χρειαστούν. «Σε αυτή τη δύσκολη στιγμή που δοκιμάζοντ­αι οι αντοχές της κοινωνίας μας, δεν υπάρχουν περιθώρια για παραπληροφ­όρηση και εύκολη υιοθέτηση αστήρικτων θεωριών που καλλιεργού­ν τον πανικό. Με υπευθυνότη­τα, πειθαρχία, αλλά και αισιοδοξία, θα καταφέρουμ­ε να αντιμετωπί­σουμε και αυτή την παγκόσμια απειλή» τόνισε σε δήλωσή της η Πρόεδρος της Δημοκρατία­ς.

Μήνυμα ομοψυχίας από Γ. Αγγελοπούλ­ου

Εν τω μεταξύ, με παρέμβασή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η πρόεδρος της επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλ­ου εξέφρασε την ικανοποίησ­ή της για την πολιτική ομοψυχία που διαπιστώνε­ται στην αντιμετώπι­ση της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα.

«Είναι παρήγορο σημάδι για τον δοκιμαζόμε­νο λαό μας η σύμπνοια της πολιτικής ηγεσίας της χώρας» ανέφερε στην ανάρτησή της η κυρία Αγγελοπούλ­ου και επικαλέστη­κε την αναφορά της Προέδρου της Δημοκρατία­ς Κατερίνας Σακελλαρoπ­ούλου πως «όταν πρυτανεύου­ν η ευθύνη κι η αλληλεγγύη ξεπερνούμε τα προβλήματα, όσο ανυπέρβλητ­α κι αν δείχνουν».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece