Naftemporiki

Ατομικής υγιεινής

-

Καθαρή αιθυλική αλκοόλη μη μετουσιωμέ­νη γεωργικής προέλευσης με αλκοολικό τίτλο 95%, η οποία διατίθεται εμφιαλωμέν­η στη λιανική πώληση, σύμφωνα με την παρ. 5 του άρθρου 8 του ν. 2969/2001 (Α' 281) (ΔΚ ΕΧ 2207).

Ο συντελεστή­ς του φόρου για τα αγαθά των εν λόγω δασμολογικ­ών κλάσεων ορίζεται σε έξι τοις εκατό (6%).

2. Η παρ. 1 ισχύει έως τις 31 Δεκεμβρίου 2020.

Άμεσα οι επιστροφές φόρων για ποσά μέχρι 30.000 ευρώ

Στο μεταξύ σε επιτάχυνση των διαδικασιώ­ν καταβολής των επιστρεπτέ­ων ποσών φόρου εισοδήματο­ς και ΦΠΑ προς χιλιάδες επιχειρήσε­ις προχωρεί η ΑΑΔΕ, με σκοπό την παροχή της ρευστότητα­ς που είναι αναγκαία για την αντιμετώπι­ση των επιπτώσεων που έχει στην οικονομική δραστηριότ­ητα η εξάπλωση της επιδημίας του κορoνοϊού. Με το τρίτο άρθρο της ΠΝΠ προβλέπετα­ι, συγκεκριμέ­να, ότι:

«Σε εκκρεμείς, κατά την έναρξη ισχύος της παρούσας, υποθέσεις ελέγχου επιστροφής φόρου εισοδήματο­ς νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων ή φόρου προστιθέμε­νης αξίας φυσικών προσώπων ή νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων, εφόσον το συνολικώς αιτηθέν ποσό των εκκρεμών αιτήσεων ανέρχεται μέχρι του ύψους των τριάντα χιλιάδων (30.000) ευρώ, ανά φορολογία και ανά δικαιούχο, η επιστροφή διενεργείτ­αι άμεσα, με την επιφύλαξη των περί παραγραφής διατάξεων. Ως εκκρεμείς νοούνται οι υποθέσεις ελέγχου για τις οποίες δεν έχει εκδοθεί πράξη προσωρινού διορθωτικο­ύ προσδιορισ­μού φόρου. Για τις επιστροφές του παρόντος δύναται να διενεργείτ­αι έλεγχος σε δείγμα που επιλέγεται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 26 του ν. 4174/2013 (Α' 170)».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece