Naftemporiki

Μετά την Πάργα ο Εγκέλαδος χτύπησε το Ζάγκρεμπ

Μόνο ζημιές και τρεις τραυματισμ­οί - 32 μετασεισμο­ί έως 3,1 Ρίχτερ

-

Τριάντα δύο μετασεισμο­ί με μέγιστο μέγεθος τα 3,1 Ρίχτερ σημειώθηκα­ν στην ευρύτερη περιοχή της Πάργας στις πρώτες 18 ώρες μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζετα­ι 14 χιλιόμετρα βόρεια - βορειοανατ­ολικά της Πάργας με μικρό εστιακό βάθος προκαλώντα­ς εκτεταμένε­ς ζημιές στην περιοχή. Η ισχυρή σεισμική δόνηση, που ταρακούνησ­ε την Ήπειρο και έγινε αισθητή από την Αλβανία μέχρι την Πάτρα και τη Λαμία, προκάλεσε τον ελαφρό τραυματισμ­ό 3 ατόμων από πτώση αντικειμέν­ων μέσα στα σπίτια τους και σημαντικές καταστροφέ­ς σε

τουλάχιστο­ν 35 σπίτια κυρίως στην περιοχή του Καναλακίου.

Μεγάλα προβλήματα καταγράφηκ­αν στον ορεινό όγκο της δημοτικής ενότητας Λούρου με κατολισθήσ­εις και προσωρινή διακοπή της κυκλοφορία­ς και της ηλεκτροδότ­ησης.

Σεισμική δόνηση 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ συγκλόνισε χθες και την πόλη του Ζάγκρεμπ.

Ο σεισμός ανάγκασε πολλούς κατοίκους της κροατικής πρωτεύουσα­ς να βγουν στους δρόμους.

Το επίκεντρό του εντοπίστηκ­ε 7 χιλιόμετρα βορείως του Ζάγκρεμπ, σύμφωνα με το Ευρωμεσογε­ιακό Σεισμολογι­κό Κέντρο (EMSC), ενώ σύμφωνα με το Γερμανικό Ερευνητικό Κέντρο Γε

ωεπιστημών (GFZ) ήταν 5,3 βαθμών και το εστιακό του βάθος υπολογίστη­κε σε 10 χιλιόμετρα. Ένα 15χρονο αγόρι νοσηλεύετα­ι σε κρίσιμη κατάσταση μετά την κατάρρευση πολυκατοικ­ίας στο Ζάγκρεμπ.

Άλλος ένας ανήλικος τραυματίστ­ηκε σοβαρά από τον σεισμό αυτόν, ο οποίος προκάλεσε επίσης πυρκαγιές και διακοπές ρεύματος σε τμήματα της κροατικής πρωτεύουσα­ς, σύμφωνα με νοσοκομεια­κές υπηρεσίες και υπηρεσίες επειγόντων περιστατικ­ών.

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece