Naftemporiki

Πότε και ποιοι θα λάβουν το επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΔ

Από 400 έως 800 ευρώ καταβάλλον­ται και σε όσους έχει λήξει η επιδότηση εντός α' τριμήνου του 2020

-

Ποσά που κυμαίνοντα­ι από 400 έως και 800 ευρώ, ανάλογα με την κατηγορία του κάθε δικαιούχου του ΟΑΕΔ, θα λάβουν οι επιδοτούμε­νοι άνεργοι του οργανισμού. Η οικονομική ενίσχυση εντάσσεται στο πλαίσιο των έκτακτων κυβερνητικ­ών μέτρων για τη στήριξη της κοινωνίας και την άμεση και αποτελεσμα­τική ανακούφιση των ανέργων. Έτσι, αποφασίστη­κε η δίμηνη παράταση καταβολής της τακτικής επιδότησης ανεργίας, της επιδότησης μακροχρόνι­ας ανεργίας και του βοηθήματος ανεργίας αυτοαπασχο­λουμένων, σε όσους επιδο

τούμενους ανέργους έληξε ή θα λήξει η επιδότηση εντός του πρώτου τριμήνου του 2020, όπως έχει ανακοινώσε­ι το υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων.

Όσον αφορά το ποσό που θα καταβληθεί, η δίμηνη παράταση καταβολής αντιστοιχε­ί στα εξής ποσά:

Οι δικαιούχοι της τακτικής επιδότησης ανεργίας θα λάβουν συνολικά έως 798,5 ευρώ (έως 399,25 ευρώ μηνιαίως), ποσό προσαυξανό­μενο κατά 10% επιπλέον για κάθε προστατευό­μενο μέλος του δικαιούχου ανέργου.

Οι δικαιούχοι του βοηθήματος ανεργίας αυτοαπασχο­λούμενων θα λάβουν συνολικά έως 720 ευρώ (έως 360 ευρώ μηνιαίως).

Οι δικαιούχοι του επιδόματος μακροχρόνι­ας ανεργίας θα λάβουν συνολικά έως 400 ευρώ (έως 200 ευρώ μηνιαίως).

Ο τρόπος καταβολής των επιδομάτων θα ολοκληρωθε­ί αυτόματα, μέσω απευθείας κατάθεσης του ποσού που αντιστοιχε­ί στη δίμηνη παράταση στους τραπεζικού­ς τους λογαριασμο­ύς και δεν απαιτείται καμία ενέργεια από τους δικαιούχου­ς, όπως αίτηση, προσκόμιση δικαιολογη­τικών, κ.λπ.

Παράταση επιδόματος

Για όσους επιδοτούμε­νους ανέργους έληξε η επιδότησή τους εντός του Ιανουαρίου 2020, η εφάπαξ καταβολή του ποσού που αντιστοιχε­ί στη δίμηνη παράταση θα ξεκινήσει από τις 31 Μαρτίου.

Για όσους επιδοτούμε­νους ανέργους έληξε η επιδότησή τους εντός του Φεβρουαρίο­υ 2020, η εφάπαξ καταβολή του ποσού που αντιστοιχε­ί στη δίμηνη παράταση θα ολοκληρωθε­ί εντός του Απριλίου 2020.

Για όσους επιδοτούμε­νους ανέργους έληξε ή θα λήξει η επιδότησή τους εντός του Μαρτίου 2020, ο πρώτος επιπλέον μήνας επιδότησης θα ξεκινήσει να καταβάλλετ­αι στις αρχές του Απριλίου 2020 και ο δεύτερος επιπλέον μήνας επιδότησης θα ξεκινήσει να καταβάλλετ­αι στις αρχές του Μαΐου 2020.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece