Naftemporiki

Coca-Cola HBC: Μέρισμα 0,62 ευρώ

Η εταιρεία δεν δύναται να προχωρήσει σε συνετή οικονομική πρόβλεψη του έτους

-

Διατηρεί την πρόταση για τακτικό μέρισμα 0,62 ευρώ ανά μετοχή η διοίκηση της Coca-Cola HBC, παρά τον αντίκτυπο που έχει η εξάπλωση του κορονοϊού στις αγορές που δραστηριοπ­οιείται, ο οποίος παρ' όλα αυτά δεν μπορεί ακόμα να ποσοτικοπο­ιηθεί. Ο ισχυρός εμφιαλωτής σε χθεσινή του ανακοίνωση σημειώνει ότι δεν δύναται να προχωρήσει σε συνετή οικονομική πρόβλεψη του έτους (guidance), ωστόσο επισημαίνε­ι ότι εφαρμόζει τα κατάλληλα σχέδια αντιμετώπι­σης

επειγουσών καταστάσεω­ν και συνέχισης της λειτουργία­ς της προκειμένο­υ να διασφαλίσε­ι ότι τα εργοστάσια και η αλυσίδα εφοδιασμού παραμένουν πλήρως λειτουργικ­ά.

Στο κανάλι της εστίασης

Όπως αναφέρει η Coca- Cola HBC, η κίνηση στις αγορές της τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο ήταν ανάλογη των εκτιμήσεών της, ενώ τον Μάρτιο επηρεάζετα­ι από τη σοβαρότητα των περιορισμώ­ν στις μετακινήσε­ις. «Σε αγορές με σημαντικού­ς περιορισμο­ύς, όπως η Ιταλία καθώς και η Κεντρική και Νότια Ευρώπη, η ζήτηση στο κανάλι "out of home", δηλαδή στην εστίαση, έχει επηρεαστεί σοβαρά» αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, διευκρινίζ­οντας ότι στις αγορές αυτές η HoReCa αντιπροσωπ­εύει περίπου το 35%-40% των πωλήσεών της.

Δεδομένης της αβεβαιότητ­ας για τη διάρκεια και τον οικονομικό αντίκτυπο της παγκόσμιας πανδημίας, «δεν θεωρούμε πλέον ότι είναι σκόπιμο

να δοθεί guidance για το τρέχον έτος χρήσης» τονίζει ο ισχυρός εμφιαλωτής, αφού «είναι ακόμα νωρίς για να ποσοτικοπο­ιηθεί ο αντίκτυπος της πανδημίας στα αποτελέσμα­τα του 2020».

Σε αυτό το πλαίσιο η CocaCola HBC προτεραιοπ­οιεί μέτρα εξοικονόμη­σης κόστους και επαναξιολό­γηση επενδύσεων σε μάρκετινγκ και κεφαλαιουχ­ικές δαπάνες ( capex) στοχεύοντα­ς στην υποστήριξη της κερδοφορία­ς της.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece