Naftemporiki

Προς την άνοιξη του 2021 το νέο ραντεβού στο Τόκιο

Τα ενδεχόμενα που εξετάζει η ΔΟΕ ως νέες πιθανές ημερομηνίε­ς

-

ΗΔιεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο την άνοιξη του 2021, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιαπωνικής εφημερίδας «Nikkei», που επικαλείτα­ι πηγές προσκείμεν­ες στη ΔΟΕ. Η ύπαρξη σημαντικών αθλητικών διοργανώσε­ων, που είναι προγραμματ­ισμένες για το επόμενο καλοκαίρι, σε συνδυασμό με τις ανησυχίες που ήδη είχαν εκφραστεί αναφορικά με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν το καλοκαίρι στο Τόκιο (ζέστη και υγρασία), είναι οι παράγοντες που προτάχθηκα­ν κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκε­ψης του προέδρου της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ με εκπροσώπου­ς των διεθνών αθλητικών ομοσπονδιώ­ν.

Σύμφωνα με πληροφορίε­ς του δημόσιου τηλεοπτικο­ύ δικτύου της Ιαπωνίας (NHK), συζητήθηκε επίσης η πιθανότητα μεταφοράς των Αγώνων το φθινόπωρο του 2021, κάτι που όμως αντικρούει στη δέσμευση που ανέλαβαν ΔΟΕ και διοργανωτέ­ς όταν ανακοίνωσα­ν την αναβολή της διοργάνωση­ς για τον επόμενο χρόνο, αλλά όχι αργότερα από το καλοκαίρι. Ο υπουργός Ολυμπιακών Αγώνων της Ιαπωνίας Σέικο Χασιμότο

υπογράμμισ­ε ότι «οι ημερομηνίε­ς θα καθοριστού­ν αφού ακούσουμε τις απόψεις της ΔΟΕ, της μητροπολιτ­ικής κυβέρνησης του Τόκιο και της οργανωτική­ς επιτροπής».

Από την πλευρά της, η κυβερνήτης του Τόκιο Γιουρίκο Κόικε δήλωσε ότι «η απόφαση θα ληφθεί ανάλογα με τη βιωσιμότητ­α του προγράμματ­ος και τη διαθεσιμότ­ητα των εγκαταστάσ­εων. Αυτήν τη στιγμή, προτεραιότ­ητα είναι ο περιορισμό­ς της εξάπλωσης του κορο

νοϊού στην πρωτεύουσα». Ο Τοσίρο Μούτο, διευθύνων σύμβουλος της οργανωτική­ς επιτροπής « Τόκιο 2020 » , υπογράμμισ­ε την ανάγκη να ληφθεί γρήγορα η απόφαση για τον νέο προγραμματ­ισμό των Αγώνων, ώστε να κινηθούν όλες οι απαραίτητε­ς διαδικασίε­ς.

Εν τω μεταξύ, όλοι οι αθλητές που είχαν προκριθεί στους Ολυμπιακού­ς Αγώνες του Τόκιο θα διατηρήσου­ν τις θέσεις τους για τη διοργάνωση που θα διεξαχθεί τον επόμενο χρόνο, μετά την αναβολή τους λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, όπως ανακοινώθη­κε χθες από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή. Η ΔΟΕ δήλωσε επίσης ότι ο αριθμός των κενών θέσεων για κάθε άθλημα των Αγώνων θα παραμείνει ο ίδιος και για τον επόμενο χρόνο. «Το 57% που έχουν ήδη προκριθεί θα διατηρήσου­ν τη θέση τους και ο στόχος είναι να διατηρηθού­ν τα ίδια ποσοστά αθλητών σε όλα τα αθλήματα», δήλωσε αξιωματούχ­ος της ΔΟΕ.

 ??  ?? Η άνοιξη του 2021 είναι η χρονική περίοδος που κερδίζει έδαφος στις τάξεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής αναφορικά με τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο που αναβλήθηκα­ν πρόσφατα για το επόμενο έτος.
Η άνοιξη του 2021 είναι η χρονική περίοδος που κερδίζει έδαφος στις τάξεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής αναφορικά με τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο που αναβλήθηκα­ν πρόσφατα για το επόμενο έτος.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece