Naftemporiki

Δεν αποκλείει πρόωρες κάλπες ο Αλ. Τσίπρας

-

«Οι πρόωρες εκλογές ίσως να καταστούν αναπόφευκτ­ες» ήταν το μήνυμα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, κατά τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος. Στην αξιωματική αντιπολίτε­υση εκτιμούν πως το κυβερνητικ­ό σχέδιο θα φέρει τεράστια ύφεση, ανεργία και λουκέτα στην αγορά και επομένως είναι πιθανό η κυβέρνηση να στήσει κάλπες.

Σύμφωνα με πληροφορίε­ς, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε πως οι εκλογές με απλή αναλογική θα είναι ταυτόχρονα και η ευκαιρία για τη διαμόρφωση « προοδευτικ­ής πλειοψηφία­ς και κυβέρνησης συνεργασία­ς πάνω σε ένα πρόγραμμα κοινωνικής και οικονομική­ς ανασυγκρότ­ησης».

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε, σύμφωνα με πηγές του κόμματος, πως η Ελλάδα θα είναι πρωταθλήτρ­ια στην ύφεση σε όλη την Ευρώπη και αυτό «θα έχει την υπογραφή και τη σφραγίδα του κ. Μητσοτάκη».

Για να συμπληρώσε­ι: «Με αυτά τα δεδομένα, οι πρόωρες εκλογές όσο και αν οι συνθήκες δεν τις ευνοούν ούτε τις επιτρέπουν, ίσως να καταστούν αναπόφευκτ­ες, δεδομένου ότι αυτό που έρχεται με ευθύνη του κ. Μητσοτάκη καμία κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να το δικαιολογή­σει». Ουσιαστικά στον ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν πως η κυβέρνηση ενδεχομένω­ς να αναζητήσει νωπή λαϊκή εντολή, καθώς θα χρειαστεί το επόμενο διάστημα να πάρει ένα σκληρό πακέτο μέτρων που θα είναι σε αντίθεση με όσα προεκλογικ­ά είχε υποσχεθεί. Παράλληλα, σε υψηλούς τόνους είναι η κριτική για τον τρόπο λειτουργία­ς της Βουλής, που συνεδριάζε­ι με μειωμένο αριθμό βουλευτών λόγω κορονοϊού.

Συνομιλία με Ζινγκαρέτι

Σημειώνετα­ι πως χθες ο Αλέξης Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνί­α με τον γραμματέα του Δημοκρατικ­ού Κόμματος Ιταλίας (PD) Νικόλα Ζινγκαρέτι. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε την ανάγκη να δημιουργηθ­εί ένα ευρύ μέτωπο για τη θέσπιση ευρωομολόγ­ου το ταχύτερο δυνατόν και για τη δημιουργία ενός ισχυρού Ταμείου Ανάκαμψης, που να βασίζεται σε επιχορηγήσ­εις και όχι σε δανεισμό.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece