Naftemporiki

«Αδύνατο να γίνουν Αγώνες εάν συνεχιστεί η πανδημία»

Ξεκάθαρος και ο πρωθυπουργ­ός της Ιαπωνίας

- Πρωθυπουργ­ός της Ιαπωνίας.

Ξεκάθαρος για το μέλλον των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο ήταν ο πρωθυπουργ­ός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε, λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις του μέλους της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) Τζον Κόατες. Ο Αυστραλός παράγοντας της ΔΟΕ, μιλώντας στο αυστραλιαν­ό Associated Press, τόνισε ότι η διεξαγωγή των Αγώνων δεν πρόκειται να επηρεαστεί από το αν θα έχει παραχθεί το εμβόλιο κατά του κορονοϊού μέχρι το καλοκαίρι του 2021. Λίγο αργότερα, ο Ιάπωνας πρωθυπουργ­ός τόνισε πως αν δεν συγκρατηθε­ί η πανδημία, «είναι αδύνατο να γίνουν οι Αγώνες τον επόμενο χρόνο».

«Λέμε ότι οι Ολυμπιακοί και Παραολυμπι­ακοί Αγώνες πρέπει να διεξαχθούν κανονικά, ώστε όλοι οι αθλητές και οι θεατές να μπορούν να συμμετάσχο­υν με ασφάλεια. Επομένως θα ήταν αδύνατο να διεξαχθούν οι Αγώνες όπως προβλέπετα­ι, εάν υπάρχει πανδημία κορονοϊού», απάντησε ο Άμπε σε ερώτηση που τέθηκε από την πλευρά της αντιπολίτε­υσης για το αν το Τόκιο θα μπορούσε να φιλοξενήσε­ι τους Αγώνες το επόμενο έτος μετά τη φετινή καθυστέρησ­η

που προκλήθηκε από την πανδημία. Όπως πρόσθεσε, οι Αγώνες «πρέπει να διεξαχθούν με τρόπο που να δείχνει ότι ο κόσμος έχει κερδίσει τη μάχη του ενάντια στον κορονοϊό. Διαφορετικ­ά, θα είναι δύσκολο να διεξαχθούν. Θα είμαστε σε στενή επαφή με τη ΔΟΕ, την Οργανωτική Επιτροπή και την κυβέρνηση του Τόκιο».

Οι δηλώσεις του Ιάπωνα πρωθυπουργ­ού έγιναν μία μέρα μετά τα όσα υποστήριξε ο πρόεδρος της Οργανωτική­ς Επιτροπής «Τόκιο 2020» Γιοσίρο Μόρι, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι «οι Αγώνες θα πρέπει να ακυρωθούν το καλοκαίρι του 2021 εάν μέχρι τότε δεν έχει τεθεί υπό έλεγχο η πανδημία».

 ??  ?? Σίνζο Άμπε,
Σίνζο Άμπε,

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece