Naftemporiki

Στην κανονικότη­τα

Σε περιβάλλον με «αχαρτογράφ­ητα νερά»

-

δεν ξεκαθάρισε σε ποιες περιπτώσει­ς θα επιβάλλετα­ι πρόστιμο για τη μη χρήση μάσκας από το κοινό. Συγκεκριμέ­να αρχικά ανέφερε ότι η «πολιτεία δεν είναι για να κόβει πρόστιμα, αλλά είναι για να δίνει κατευθύνσε­ις», αλλά στη συνέχεια προειδοποί­ησε ότι στους «παραβατικο­ύς» θα επιβάλλοντ­αι πρόστιμα. Το ζήτημα αναμένεται να διευκρινισ­τεί στη σημερινή ενημέρωση που θα παράσχει εξ αποστάσεως ο κ. Πέτσας στους πολιτικούς συντάκτες.

Μετά τις 10/5 απόφαση για δημοτικά - νηπιαγωγεί­α

Παράλληλα, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως ανακοίνωσε ότι το ενδεχόμενο άνοιγμα των δημοτικών σχολείων θα αποφασιστε­ί μετά τις 20 Μαΐου και υπό την προϋπόθεση ότι θα συνεχιστεί η καθοδική πορεία της νόσου. Παράλληλα, τόνισε ότι τα Πανεπιστήμ­ια θα αποφασίσου­ν μόνα τους τον τρόπο εξέτασης των φοιτητών βάσει του αυτοδιοίκη­του. Πάντως, η προτροπή της υπουργού Παιδείας για ζωντανή αναμετάδοσ­η των μαθημάτων από τα σχολεία «ακόμη και μέσω κινητών τηλεφώνων» για τους μαθητές που δεν θα πηγαίνουν στα σχολεία προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση της ΟΛΜΕ. Η ομοσπονδία των εκπαιδευτι­κών, η οποία ανέφερε ότι το Σύνταγμα απαγορεύει ρητώς κάτι τέτοιο, κάλεσε τα μέλη της να μην υλοποιήσου­ν την προτροπή της υπουργού και κατηγόρησε το υπουργείο ότι δεν έχει δαπανήσει «ούτε ένα ευρώ» για αγορά εξοπλισμού τηλε-εκ

παίδευσης από την ώρα που έκλεισαν τα σχολεία.

Ως προς την επανέναρξη της λειτουργία­ς της δικαιοσύνη­ς, ο υπουργός Δικαιοσύνη­ς Κώστας Τσιάρας εκτίμησε ότι τα ποινικά δικαστήρια « δεν θα μπορούσαν να λειτουργήσ­ουν πριν από τις 15 Ιουνίου 2020». Επίσης χαρακτήρισ­ε «συνήθη πρακτική που επαναλαμβά­νεται κάθε 5 με 6 χρόνια» την πρόταση των Εισαγγελέω­ν να παραγραφού­ν πλημμελήμα­τα με ποινές έως ένα χρόνο.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece