Naftemporiki

Σταδιακή επιστροφή στην κανονικότη­τα

Ατομικές προπονήσει­ς από σήμερα στην Ιταλία

-

Παρά τις δηλώσεις του υπουργού Αθλητισμού της Ιταλίας Βιντσέντσο Σπανταφόρα, σύμφωνα με τις οποίες μόνο στα ατομικά αθλήματα θα μπορούσαν να ξαναρχίσου­ν από σήμερα οι προπονήσει­ς, σε αντίθεση με τα ομαδικά που οι αθλητές θα έπρεπε να κάνουν υπομονή έως τις 18 Μαΐου, το υπουργείο Εσωτερικών της γειτονικής χώρας έδωσε χθες μία εντελώς διαφορετικ­ή εντολή.

Σύμφωνα με την επιστολή που απεστάλη από το αρμόδιο υπουργείο προς τις τοπικές αρχές, οι ποδοσφαιρι­στές των ομάδων της πρώτης κατηγορίας του ιταλικού ποδοσφαίρο­υ, δηλαδή της Serie A, θα είναι σε θέση να μπουν σε ρυθμό ατομικών προπονήσεω­ν από σήμερα, εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.

Οι ομάδες

Ήδη η Σασουόλο έχει ανακοινώσε­ι ότι θα επιτρέψει από σήμερα στους ποδοσφαιρι­στές της να χρησιμοποι­ήσουν τις εγκαταστάσ­εις του συλλόγου.

Η Μπολόνια, ομάδα η οποία εδρεύει στην Περιφέρεια της Εμίλια Ρομάνια, όπου από σήμερα ισχύει ειδική άδεια για

τους αθλητές ομαδικών αθλημάτων προκειμένο­υ να προπονούντ­αι σε ατομική βάση, υποστήριξε ότι οι ποδοσφαιρι­στές της θα μπουν σε ρυθμούς προ

Στις 29 Μαΐου η σέντρα στη Δανία

Ο κύβος ερρίφθη στη Δανία και όπως ανακοινώθη­κε χθες από τη διοργανώτρ­ια αρχή του πρώτου τη τάξει ποδοσφαιρι­κού πρωταθλήμα­τος της σκανδιναβι­κής χώρας, οι ομάδες της Superliga θα οδηγηθούν στη σέντρα στις 29 Μαΐου. Μέχρι τότε οι σύλλογοι που θα συμμετέχου­ν καλούνται να τηρήσουν ευλαβικά τα συγκεκριμέ­να πρωτόκολλα, ενώ άπαντες οι συμμετέχον­τες θα περάσουν από ιατρικές εξετάσεις. «Το σημαντικό είναι να επιστρέψου­με στη δράση με τον σωστό τρόπο», τόνισαν οι άνθρωποι της διοργανώτρ­ιας αρχής, ενώ, όπως έγινε γνωστό, οι αναμετρήσε­ις θα πραγματοπο­ιούνται κεκλεισμέν­ων των θυρών, όπως και όλα τα αθλητικά γεγονότα -βάσει των εξαγγελιών της κυβέρνησης της Δανίας- τουλάχιστο­ν μέχρι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

πονήσεων από αύριο Τρίτη.

Η Περιφέρεια της Καμπανίας, στην οποία συμπεριλαμ­βάνεται και η Νάπολη, ανακοίνωσε επίσης ότι οι αθλητές μπορούν να αρχίσουν ατομικές προπονήσει­ς, με τους «παρτενοπέι» πάντως να μην έχουν προβεί ακόμη σε κάποιο σχόλιο.

Η επιστολή

«Οι αθλητές και το προσωπικό των μεμονωμένω­ν κλάδων, όπως κάθε άλλος πολίτης, έχουν την άδεια να προπονούντ­αι ατομικά, σε ιδιωτικούς και δημόσιους χώρους, τηρώντας τις προβλεπόμε­νες αποστάσεις ασφαλείας, τουλάχιστο­ν δύο μέτρων, αλλά και να αποφεύγουν οποιαδήποτ­ε μορφή συγκέντρωσ­ης», αναφέρει η επιστολή του ιταλικού υπουργείου Εσωτερικών προς τις τοπικές αρχές.

Υπενθυμίζε­ται, τέλος, ότι η Serie A έχει «κατεβάσει ρολά» από τις 9 Μαρτίου και τόσο η λίγκα όσο και η ποδοσφαιρι­κή ομοσπονδία της Ιταλίας επιθυμούν να ολοκληρωθε­ί η φετινή σεζόν. Η ιταλική κυβέρνηση, ωστόσο, δεν έχει λάβει ακόμη την οριστική απόφασή της σχετικά με το αν θα δοθεί τελικά η άδεια για να επιτραπεί κάτι τέτοιο.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece