Naftemporiki

Ειδικά μέτρα στήριξης του πολιτισμού

Στόχος να απαλυνθούν οι αρνητικές επιπτώσεις

-

Ειδικό «πακέτο» για την στήριξη του Πολιτισμού και των ανθρώπων του ετοιμάζει ο πρωθυπουργ­ός Κυριάκος Μητσοτάκης. Η προαναγγελ­ία προέκυψε ουσιαστικά κατά την τριτολογία του πρωθυπουργ­ού στη Βουλή την περασμένη Πέμπτη, μιλώντας για «συγκεκριμέ­να μέτρα και συγκεκριμέ­νες προτάσεις», ώστε να απαλυνθούν οι αρνητικές επιπτώσεις στον κλάδο του Πολιτισμού από το γεγονός ότι φέτος το καλοκαίρι «εκ των πραγμάτων ο συγχρωτισμ­ός σε ανοικτούς χώρους δεν θα μπορεί να γίνει με τις ίδιες διαδικασίε­ς και με τους ίδιους κανόνες που γινόταν πάντα μέχρι σήμερα».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρόσθεσε, πάντως, ότι θα εξαντλήσει όλες τις δυνατότητε­ς ώστε να μην παραλύσει ο κλάδος του πολιτισμού το καλοκαίρι. Και εξέφρασε την ελπίδα ότι η Επιστημονι­κή Επιτροπή θα εξετάσει με ποιον τρόπο και όχι «αν» μπορούν να γίνουν το καλοκαίρι πολιτιστικ­ές εκδηλώσεις. Η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, έχει ήδη επεξεργαστ­εί προτάσεις στήριξης του κλάδου, ενώ σχετικά ερωτήματα έχουν τεθεί και στην Επιτροπή Επιστημόνω­ν, η οποία αναμένεται να αποφανθεί σχετικά.

Ο πρωθυπουργ­ός αναμένε

ται να συγκαλέσει διυπουργικ­ή σύσκεψη για τον Πολιτισμό στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή της υπουργού Πολιτισμού, αλλά και των υπουργών Οικονομικώ­ν, Ανάπτυξης και Εργασίας, προκειμένο­υ να καταλήξει στο πακέτο στήριξης του κλάδου του Πολιτισμού.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ανέφερε σε ανάρτησή του στο Facebook: «Η κυβέρνηση οφείλει να κάνει οτιδήποτε χρειαστεί για να στηρίξει τον πολιτισμό και τους ανθρώπους του» και προσθέτει: «Να στηρίξει αυτούς που μας στηρίζουν ψυχικά και πνευματικά μέσα στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε. Να τους ανταποδώσε­ι την προοπτική και την ελπίδα που μας προσφέρουν για την επόμενη μέρα». Ταυτόχρονα σημείωσε: «Αυτονόητα στο πλευρό των ανθρώπων του Πολιτισμού και της δημιουργία­ς, όπως αυτονόητα στο πλευρό και όλων των εργαζομένω­ν που πλήττονται από τις επιλογές της κυβέρνησης».

Τέλος, ο κυβερνητικ­ός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας, μιλώντας στο ραδιόφωνο, ανέφερε ότι «θα υπάρξει πρόνοια και λύση για τους ανθρώπους του τομέα του πολιτισμού».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece