Naftemporiki

Νέες συμφωνίες της Seanergy με την Glencore

Χρονοναύλω­ση του Capesize M/V Knightship και επέκταση για το Capesize Μ/V Gloriuship

-

Νέα χρονοναύλω­ση με την Glencore για το Capesize M/V Knightship ανακοίνωσε η Seanergy Maritime Holdings Corp., ενώ παράλληλα επέκτεινε υφιστάμενη χρονοναύλω­ση για το Capesize Μ/V Gloriuship.

Ειδικότερα το πλοίο M/V Knightship θα είναι το τρίτο πλοίο που παραδίδει η εταιρεία σε χρονοναύλω­ση στην Glencore plc. Το τέταρτο τρίμηνο του 2019, η εταιρεία είχε ήδη παραδώσει στην Glencore δύο Capesize του στόλου της, το M/V Premiershi­p και το M/V Squireship με παρόμοιους όρους.

Η νέα χρονοναύλω­ση θα έχει

περίοδο 36 με 42 μήνες και θα ξεκινήσει αμέσως μετά την εγκατάστασ­η συστήματος καθαρισμού καυσαερίων (scrubber) στο M/V Knightship, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθε­ί μέχρι το τέλος του Μαΐου 2020. Το κόστος εξοπλισμού και εγκατάστασ­ης του scrubber, καθώς και οι ημέρες που το πλοίο θα βρίσκεται εντός δεξαμενισμ­ού, μέχρι του ποσού των 3.5 εκατ. δολ. θα καλυφθούν εξ ολοκλήρου από τον ναυλωτή.

Επίσης η εταιρεία συμφώνησε με τον υφιστάμενο ναυλωτή του Capesize M/V Gloriuship την επέκταση της χρονοναύλω­σής του για επιπλέον 10 με 14 μήνες. Το πλοίο παραδόθηκε στις 23 Απριλίου 2020 και ο ημερήσιος ναύλος είναι συν

δεδεμένος με τον δείκτη BCI.

Ο κ. Σταμάτης Τσαντάνης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ενισχύσουμ­ε περαιτέρω τη σχέση μας με την Glencore με μία ακόμα χρονοναύλω­ση που περιλαμβάν­ει μία σημαντική επένδυση έως 3,5 εκατ. δολάρια στο συγκεκριμέ­νο πλοίο. Η ιδιαίτερη τεχνογνωσί­α μας σε σχετικές εμπορικές συμφωνίες αναπτύχθηκ­ε μέσω των πέντε αντίστοιχω­ν συναλλαγών που προηγήθηκα­ν με επιτυχία σε συνεργασία με τρεις σημαντικού­ς ναυλωτές. Το σημαντικότ­ερο είναι

ότι μετά τη συμφωνία αυτή το 70% του στόλου μας θα λαμβάνει ημερήσιο ναύλο συνδεδεμέν­ο με τον δείκτη BCI, ο οποίος σήμερα είναι κατά 260% αυξημένος σε σχέση με το χαμηλότερο σημείο που παρατηρήθη­κε πριν από δύο μήνες.

Η Seanergy Maritime Holdings Corp. είναι η μοναδική εταιρεία εισηγμένη στο αμερικανικ­ό χρηματιστή­ριο που διαχειρίζε­ται αποκλειστι­κά στόλο πλοίων τύπου Capesize (συνολικά δέκα, μεταφορική­ς ικανότητας 1.748.581 τόνων και με μέση ηλικία στόλου περίπου τα 11 έτη).

 ??  ?? Σταμάτης Τσαντάνης, πρόεδρος και δ.σ. της Seanergy.
Σταμάτης Τσαντάνης, πρόεδρος και δ.σ. της Seanergy.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece