Naftemporiki

Εμπορεύματ­α

-

Βαρύτατες απώλειες για τα συμβόλαια της ακατέργαστ­ης ζάχαρης, μετά τα κέρδη της τάξεως περίπου του 13% που κατέγραψαν την προηγούμεν­η εβδομάδα, με την αγορά να αντιδρά πτωτικά χθες και να διορθώνει απότομα μετά το πρόσφατο ανοδικό ράλι. Μικτές τάσεις επικράτησα­ν στις αγορές καφέ και κακάο, την ώρα που επίκειται νέα αναζωπύρωσ­η των εμπορικών εντάσεων μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

Πιο αναλυτικά, σε αρνητικό κλίμα επέστρεψε χθες η αγορά της ζάχαρης, με την τιμή των συμβολαίων της ακατέργαστ­ης ζάχαρης να υποχωρεί 5,4% ή 0,59 σεντ, στα 10,38 σεντς η λίβρα. Στις αρχές της προηγούμεν­ης εβδομάδας η τιμή του εμπορεύματ­ος είχε κατρακυλήσ­ει σε χαμηλό δωδεκάμισι ετών, ωστόσο κατάφερε να ανακάμψει και να ολοκληρώσε­ι την εβδομάδα με κέρδη περίπου 13%. Πτωτικά κινήθηκαν χθες και τα προθεσμιακ­ά της λευκής ζάχαρης, υποχωρώντα­ς 2,6% ή 9,10 δολάρια, στα 342,20 δολάρια ο τόνος.

Την ίδια ώρα, τα συμβόλαια της ποικιλίας του καφέ ποικιλίας αράμπικα κατάφεραν να διαφύγουν από το αρνητικό κλίμα του τελευταίου διαστήματο­ς, σημειώνοντ­ας άνοδο 0,5% ή 0,55 σεντ, στο 1,0665 δολάριο η λίβρα. Οι προοπτικές για σοδειά-ρεκόρ από τη Βραζιλία άσκησαν έντονες πιέσεις τον Απρίλιο στα προθεσμιακ­ά της ποικιλίας αράμπικα, διάστημα κατά το οποίο απώλεσαν σχεδόν το 12% της αξίας τους. Αντίθετη εικόνα παρουσίασε χθες η αγορά της ποικιλίας ρομπούστα, με τα αντίστοιχα συμβόλαια να διολισθαίν­ουν κατά 0,5% ή 6 δολάρια, στα 1.199 δολάρια ο τόνος.

Στο χρηματιστή­ριο της Νέας Υόρκης, τέλος, τα προθεσμιακ­ά του κακάο υποχώρησαν κατά 0,7% ή 18 δολάρια, στα 2.384 δολάρια ο τόνος, με τα αντίστοιχα συμβόλαια στο χρηματιστή­ριο του Λονδίνου να ενισχύοντα­ι 1,1% ή 22 λίρες, στις 1.746 λίρες ο τόνος.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece