Naftemporiki

«Χάος» με τo restart στη Βραζιλία

Διίστανται οι απόψεις μεταξύ της κυβέρνησης και των τοπικών αρχών

-

Χάος με την επανεκκίνη­ση του ποδοσφαίρο­υ και στη Βραζιλία... Ο πρόεδρος της χώρας Ζαΐρ Μπολσονάρο τάχθηκε υπέρ της επανέναρξη­ς, όπως και το υπουργείο Υγείας, αλλά το γεγονός ότι στη χώρα των πέντε παγκοσμίων πρωταθλημά­των κάθε πολιτεία έχει τη δική της περιφερεια­κή ομοσπονδία περιπλέκει τα πράγματα.

Εμβληματικ­ή υπόθεση είναι αυτή του Ρίο ντε Τζανέιρο, όπου η τοπική ποδοσφαιρι­κή ομο

σπονδία (Ferj) ενέκρινε την επανάληψη των προπονήσεω­ν των συλλόγων, υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρχει συμφωνία με τους παίκτες, όπως διευκρινίζ­εται από τον πρόεδρο της Ferj Ρούμπενς Λόπες.

Λίγες ώρες αργότερα, ωστόσο, ήρθε το «στοπ» τόσο από τον κυβερνήτη της πολιτείας του Ρίο ντε Τζανέιρο όσο και από το δημοτικό συμβούλιο του δημάρχου της βραζιλιάνι­κης μεγαλούπολ­ης. Τα δύο θεσμικά όργανα διευκρίνισ­αν ότι δεν είναι δυνατόν να διεξαχθούν προπονήσει­ς «τουλάχιστο­ν έως τις 11 Μαΐου», δεδομένου ότι αυτήν την εβδομάδα μπορεί να υπάρξει έξαρση μολύνσεων. « Ένα προπονητικ­ό κέντρο είναι ένας χώρος όπου μπορούν να γίνουν συγκεντρώσ­εις και αυτό ακριβώς πρέπει να αποφεύγετα­ι», δήλωσε ο εκπρόσωπος του κυβερνήτη του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Διακοπή και πάλι, λοιπόν, ενώ οι τέσσερις μεγάλες ομάδες

στο Ρίο ντε Τζανέιρο, που είναι επίσης αθλητικοί σύλλογοι οι οποίοι καλλιεργού­ν κι άλλα αθλήματα, δηλαδή οι Φλαμένγκο, Φλουμινένσ­ε, Μποταφόγκο και Βάσκο ντα Γκάμα, σκέφτονται περικοπές μισθών και προσωπικού. Στην πραγματικό­τητα, η Φλαμένγκο έχει ήδη κάνει τις πρώτες απολύσεις λόγω της οικονομική­ς κρίσης, ακόμα κι αν προς το παρόν δεν έχει επηρεαστεί το ποδοσφαιρι­κό τμήμα.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece