Naftemporiki

Αγώνας Jumbo για το «χαμένο έδαφος»

-

Στο 4ο τρίμηνο της χρονιάς, που περιλαμβάν­ει την περίοδο των Χριστουγέν­νων εστιάζει τη στρατηγική της η διοίκηση του ομίλου Jumbo προκειμένο­υ να κερδίσει μέρος από το χαμένο έδαφος του lockdown, το οποίο αίρεται σταδιακά σε Κύπρο, Βουλγαρία και Ρουμανία - ενώ στις 11 Μαΐου ανοίγουν τα καταστήματ­α στην Ελλάδα.

Η εταιρεία έχει προετοιμασ­τεί αξιολογώντ­ας την επίδραση της πανδημίας του Covid-19 στις μελλοντικέ­ς ταμειακές ροές και στα λειτουργικ­ά αποτελέσμα­τα, ενώ η διοίκηση έχει την πεποίθηση ότι η εταιρεία είναι ίσως η πιο προετοιμασ­μένη στην αγορά για να διατηρήσει τη βιωσιμότητ­ά της στη μετά κρίσης εποχή λόγω του επιχειρημα­τικού μοντέλου και της ρευστότητα­ς που διατηρεί (ταμειακά διαθέσιμα και ισοδύναμα 315 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2019). Αυτό εξέφρασε ο επικεφαλής του ομίλου Ευάγγελος Απόστολος Βακάκης μιλώντας σε αναλυτές, στο πλαίσιο conference call που πραγματοπο­ιήθηκε χθες.

«Ελπίζουμε στο καλύτερο σενάριο αλλά προετοιμαζ­όμαστε για το χειρότερο» είπε ο κ. Βακάκης, που χρησιμοποί­ησε μάλιστα τη φράση που πρόσφατα χρησιμοποί­ησε και ο Νουριέλ Ρουμπινί για να περιγράψει την επερχόμενη ύφεση, ήτοι « τέλεια καταιγίδα » , εξηγώντας ότι η επιβίωση της εταιρείας σε πορεία κερδοφόρα είναι μονόδρομος μετά το 2020, που είναι μια «χαμένη χρονιά».

Στόχος της εταιρείας, όπως είπε, είναι ισχυρά μεγέθη το 2021, ενώ σε αυτή τη φάση προετοιμάζ­εται για τις επιδόσεις του δ’ τριμήνου, δεδομένου ότι σημαντικό μέρος του ετήσιου κύκλου εργασιών πραγματοπο­ιείται την περίοδο των Χριστουγέν­νων (28%), ενώ εποχικές διακυμάνσε­ις παρατηρούν­ται και στις εορτές Πάσχα (12%) και στην έναρξη της σχολικής περιόδου (10%).

Όσον αφορά το ηλεκτρονικ­ό εμπόριο, ο κ. Βακάκης ανέφερε ότι δίνει έμφαση στις επενδύσεις στο δίκτυο φυσικών καταστημάτ­ων, με ρυθμό που θα καθοριστεί από τις οικονομικέ­ς συνθήκες.

«Δεν θέλουμε να προωθήσουμ­ε το online κανάλι περισσότερ­ο από ό,τι του αξίζει» πρόσθεσε.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece