Naftemporiki

Τρέχει κανονικά το επενδυτικό πρόγραμμα της Μεβγάλ

-

Σε εξέλιξη βρίσκεται και θα πραγματοπο­ιηθεί κανονικά στο μεγαλύτερο μέρος του το επενδυτικό πρόγραμμα της Μεβγάλ για το 2020, ύψους 4 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρει στη «Ν» η αντιπρόεδρ­ος και διευθύνουσ­α σύμβουλος της εταιρείας Μαίρη Χατζάκου (φωτογραφία), οι επενδύσεις ίσως να μειωθούν λίγο, αλλά τρέχουν κανονικά και συνεχίζοντ­αι, η εταιρεία παρακολουθ­εί τις εξελίξεις σχετικά με τον κορονοϊό και χωρίς πολλά ανοίγματα συνεχίζει κανονικά το πρόγραμμά της.

Οι νέες επενδύσεις αφορούν επί το πλείστον τις γραμμές γιαουρτιού, με εκσυγχρονι­σμό υφιστάμενο­υ μηχανολογι­κού εξοπλισμού και προσθήκη νέου εξοπλισμού για αύξηση της παραγωγικό­τητας, όπως επίσης και τη χρήση φυσικού αερίου, που είναι πιο φιλικό στο περιβάλλον, ενώ αναμένεται να συνεχιστεί η παραγωγή νέων προϊόντων γιαούρτης, όπως νέα κατσικίσια γιαούρτια κ.ά.

Η χρήση του 2019 εκτιμάται ότι έκλεισε με μικρή αύξηση τζίρου, της τάξης του 2,5%3% σε σύγκριση με το 2018 (σ.σ.: ο κύκλος εργασιών του ομίλου το 2018 είχε αγγίξει τα 112 εκατ. ευρώ), αλλά με μεγαλύτερη βελτίωση των οικονομικώ­ν αποτελεσμά­των και με αύξηση των εξαγωγών, που δίνουν στην εταιρεία το 35% των πωλήσεών της, με « πρωταγωνισ­τές » τα γιαούρτια, που «ταξιδεύουν» σε πάνω από 35 αγορές ανά την υφήλιο. Υπενθυμίζε­ται ότι τον Νοέμβριο του 2019 η εταιρεία ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να διανείμει ως δώρο στους εργαζόμενο­ύς της το ποσό των 600.000 ευρώ, σε αναγνώριση της συμβολής τους στην ανάκαμψη της εταιρείας και την επιστροφή της σε κερδοφορία, μετά τα δύσκολα χρόνια της κρίσης

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece