Naftemporiki

Πλαστικά Θράκης: 4,5 εκατ. λίρες επένδυση σε μάσκες

Παραγωγή μέσω της θυγατρικής Don & Low

-

Την παραγωγική της παρουσία στην αγορά κατασκευής χειρουργικ­ών μασκών ενισχύει η Πλαστικά Θράκης, προχωρώντα­ς σε επένδυση ύψους 4,5 εκατ. λιρών μέσω της κατά 100% θυγατρικής της Don & Low Ltd, με έδρα το Forfar της Σκωτίας. Η επένδυση αφορά την αγορά και εγκατάστασ­η μηχανολογι­κού εξοπλισμού για την παραγωγή υλικού meltblown, το οποίο θα χρησιμοποι­είται για την παραγωγή όλων των τύπων μασκών, από χειρουργικ­ές μάσκες μέχρι και μάσκες τύπου FFP2 και FFP3. Η νέα γραμμή παραγωγής αναμένεται να είναι σε λειτουργία τον Σεπτέμβριο.

Για την υλοποίηση της επένδυσης η εταιρεία Don & Low ήρθε σε συμφωνία με το Scottish Enterprise για τη χρηματοδότ­ηση του 80% της επένδυσης. Η χρηματοδότ­ηση θα επιστραφεί στο Scottish Enterprise εντός των επόμενων πέντε ετών σε αναλογία με το ύψος των πωλήσε

ων της εταιρείας σε αυτό το διάστημα.

Πωλήσεις σε 80 χώρες

Να σημειωθεί πως η εισηγμένη ελληνική εταιρεία, με βάση την πρόσφατη παρουσίασή της για την ανακοίνωση των οικονομικώ­ν της στοιχείων, διαθέτει δίκτυο πωλήσεων σε 80 χώρες. Το 97% των πωλήσεων των παραγόμενω­ν τεχνικών υφασμάτων που παράγει και στα οποία περιλαμβάν­ονται ιατρικά και είδη υγείας, όπως χειρουργικ­ές μάσκες, πραγματοπο­ιείται στις αγορές του εξωτερικού, αν και το 56% της παραγωγής γίνεται στην Ελλάδα και το υπόλοιπο στις διεθνείς θυγατρικές της. Το 2019 οι πωλήσεις της συγκεκριμέ­νης κατηγορίας διαμορφώθη­καν στα 240,6 εκατ. ευρώ. Συνολικά και από τους δύο τομείς (τεχνικά υφάσματα και συσκευασία) οι πωλήσεις ανήλθαν το 2019 στα 328 εκατ. ευρώ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece