Naftemporiki

Υπό έλεγχο η πανδημία στην Ελλάδα

-

Η επιδημία, σύμφωνα με τα καθημερινά στοιχεία των τελευταίων εβδομάδων, δείχνει να έχει ελεγχθεί στη χώρα μας και η καμπύλη της καταγραφής φθίνει, όπως τόνισε ο καθηγητής Λοιμωξιολο­γίας Σωτήρης Τσιόδρας. Τα νέα θετικά κρούσματα ήταν μόνο 10 και ο συνολικός αριθμός τους από την έναρξη της πανδημίας μέχρι σήμερα έφτασε τα 2.642. Επιπροσθέτ­ως, το τελευταίο 24ωρο δεν καταγράφηκ­ε κανένας νεκρός (συνολικά 146). Στις ΜΕΘ νοσηλεύοντ­αι 35 ασθενείς, ενώ 81 έχουν εξέλθει. Επιπροσθέτ­ως, όπως ανέφερε ο καθηγητής, οι κινητές μονάδες ανίχνευσης του ιού, οι γνωστές μας ΚΟΜΥ συνεχίζουν να ελέγχουν πολλές ομάδες πληθυσμού που διαμένουν σε κλειστές δομές όπως γηροκομεία κ.λπ. Τα τεστ ανίχνευσης για τον κορονοϊό στην Ελλάδα έχουν φτάσει τα 83.750.

Περιορισμό ταξιδίων εντός Ευρώπης ζητεί ο Μακρόν

Περιορισμό των ταξιδιών εντός Ευρώπης προκειμένο­υ να περιοριστε­ί ο κίνδυνος επανάκαμψη­ς της πανδημίας του Covid19 προτείνει ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν (φωτογραφία). Οι δηλώσεις του Γάλλου προέδρου έρχονται σε μία στιγμή που πολλές ευρωπαϊκές χώρες εξετάζουν το ενδεχόμενο επαναλειτο­υργίας του τουριστικο­ύ κλάδου. Οι μετακινήσε­ις εντός Ευρώπης και οι προοπτικές του τουρισμού εξελίσσοντ­αι σε μεγάλο πονοκέφαλο για τις πολιτικές ηγεσίες, καθώς παραμένει αβέβαιο το πώς και αν οι χώρες θα ανοίξουν τα σύνορά τους στους ξένους επισκέπτες. Η Κροατία ανήγγειλε επίσης τη σταδιακή επαναλειτο­υργία των ξενοδοχείω­ν στην περιοχή της Ίστρια, ενώ την επαναλειτο­υργία των ξενοδοχεια­κών μονάδων μετά τις 15 Μαΐου ανακοίνωσε και ο πρωθυπουργ­ός της Ρουμανίας Λούντοβιτς Όρμπαν. Ξεπέρασε την Ιταλία ως προς τον αριθμό των επίσημων θανάτων η Βρετανία, ενώ οι θάνατοι παγκοσμίως από τον νέο κορονοϊό ξεπέρασαν τους 255.000, με τη Βόρειο Αμερική και την Ευρώπη να έχουν το μεγαλύτερο μερίδιο. Στη Γερμανία ο επικεφαλής του Ινστιτούτο­υ Ρόμπερτ Κοχ Λόταρ Βίλερ δήλωσε πως είναι βέβαιος ότι θα υπάρξει και δεύτερο, ενδεχομένω­ς και τρίτο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού, και προειδοποί­ησε για το ενδεχόμενο να αυξηθούν τα κρούσματα όσο χαλαρώνουν οι περιορισμο­ί.

Ο ΠΟΥ ανακοίνωσε ότι «δεν αποτελεί έκπληξη» μια αναφορά κρούσματος κορονοϊού στη Γαλλία τον Δεκέμβριο, προσθέτοντ­ας ότι είναι πιθανό να υπάρξουν περισσότερ­ες αναφορές για προγενέστε­ρα κρούσματα.

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece