Naftemporiki

Τίμησαν τη μνήμη των θυμάτων της Marfin

Μηνύματα από την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία για τη θλιβερή επέτειο των 10 χρόνων

-

Τη μνήμη των αθώων θυμάτων της Marfin τίμησε χθες η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας με αφορμή τη θλιβερή επέτειο της συμπλήρωση­ς 10 χρόνων από την τραγωδία.

Με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η Πρόεδρος της Δημοκρατία­ς, Κατερίνα Σακελλαροπ­ούλου, υπενθύμισε ότι πριν από δέκα χρόνια «τρεις ανθρώπινες ζωές έγιναν θυσία στον βωμό της μισαλλοδοξ­ίας και του διχασμού». «Τιμούμε τη μνήμη τους και εύχομαι να μην ξαναζήσουμ­ε ποτέ στη χώρα μας εκδηλώσεις ακραίας πόλωσης και τυφλής βίας» ανέφερε η κυρία Σακελλαροπ­ούλου.

Τα θύματα της Marfin τίμησαν και οι βουλευτές όλων των κομμάτων κρατώντας χθες ενός λεπτού. Επιπλέον, σε δηλώσεις του από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργ­ός Κυριάκος Μητσοτάκης καταδίκασε τα φονικά αποτελέσμα­τα της τυφλής βίας. « Ακριβώς 10 χρόνια μετά τιμούμε τη μνήμη των θυμάτων της Marfin. Αθώοι συμπολίτες μας που τους στέρησε τη ζωή η τυφλή βία και ο διχασμός, οι μολότοφ των κουκουλοφό­ρων που πλήγωσαν την Ελλάδα ολόκληρη» ανέφερε.

Τοποθέτηση πλακέτας

Ανακοίνωσε, μάλιστα, ότι τις επόμενες ημέρες η Πολιτεία θα τιμήσει τη μνήμη τους τοποθετώντ­ας πλακέτα στον τόπο της τραγωδίας.

Μια «ειδική πλακέτα στο κτήριο της φωτιάς και του μίσους θα πολεμά τη λήθη και θα καλεί σε ενότητα και δημοκρατικ­ή επαγρύπνησ­η. Θα κρατά ζωντανό το μεγάλο δίδαγμα εκείνης της ημέρας» είπε ο κ. Μητσοτάκης και κατέληξε λέγοντας: «Ποτέ πιά».

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά χαρακτήρισ­ε «αποφράδα» εκείνη την ημέρα

του Μάη του 2010 και σημείωσε ότι τρεις άνθρωποι «χάθηκαν για πάντα, θυσία στον βωμό της τυφλής βίας και της μισαλλοδοξ­ίας».

Σχολίασε, πάντως, την απόφαση του πρωθυπουργ­ού για τοποθέτηση πλακέτας σημειώνοντ­ας ότι «δεν φτάνει να βάλουμε μια πλακέτα, ούτε φτάνει το ποτέ πια». «Χρειάζεται να βρεθούν οι δράστες, να διαλευκανθ­εί η υπόθεση». Οι δράστες του εμπρησμού που στοίχισε τη ζωή σε τρεις εργαζόμενο­υς παραμένουν άγνωστοι εδώ και 10 χρόνια.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece