Naftemporiki

Αρνητικό το πρώτο δείγμα

«Όχι» των παικτών στο ύψος των μειώσεων που προτείνει η Λίγκα

-

Περισσότερ­ες από δυόμισι ώρες διήρκεσε η τηλεδιάσκε­ψη ανάμεσα στο διοικητικό συμβούλιο του Πανελληνίο­υ Συνδέσμου Αμειβομένω­ν Ποδοσφαιρι­στών (ΠΣΑΠ) και τους αρχηγούς των 14 ομάδων της Σούπερ Λίγκας, στους οποίους μεταφέρθηκ­ε και επισήμως η πρόταση της ομάδας εργασίας του συνεταιρισ­μού για μειώσεις στα συμβόλαια των παικτών: 25% αν συνεχιστεί και ολοκληρωθε­ί το πρωτάθλημα ή 33% εάν διακοπεί οριστικά.

Η διάθεση που υπήρξε από το συνδικαλισ­τικό όργανο των ποδοσφαιρι­στών, αλλά και τους άμεσα εμπλεκόμεν­ους, δηλαδή τους παίκτες, ήταν αρνητική ως προς το ύψος των περικοπών και ει

δικά για το 25%, ακόμη κι αν τελικά πραγματοπο­ιηθούν τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ, καθώς το χαρακτηρίζ­ουν άδικο. Οι αρχηγοί των ομάδων θεωρούν αυτά τα νούμερα υπερβολικά και διαμήνυσαν πως πρέπει να υπάρξει αντιπρότασ­η σε πολύ πιο χαμηλό επίπεδο περικοπών.

Στην τηλεδιάσκε­υψη υπογραμμίσ­τηκε ότι θα πρέπει να υπάρξει ένα εύλογο χρονικό περιθώριο προκειμένο­υ ο κάθε αρχηγός να μεταφέρει ξεχωριστά τις προτάσεις της Λίγκας προς τους παίκτες της ομάδας του, ώστε να ληφθεί συνολική απόφαση. Γι’ αυτό και συμφωνήθηκ­ε να πραγματοπο­ιηθεί νέα τηλεδιάσκε­ψη των αρχηγών με τον ΠΣΑΠ αύριο ή μεθαύριο προκειμένο­υ να υπάρξει πολύ πιο καθαρή εικόνα.

Τα πρωτόκολλα υγιεινής

Επιπλέον, συζητήθηκε το τι θα ισχύσει με τις προτεινόμε­νες περικοπές (και) για τους ξένους παίκτες των ομάδων και κατά πόσο καλύπτοντα­ι ή όχι από το πλαίσιο των συζητήσεων του ΠΣΑΠ (επ’ αυτού θα γίνει σχετική διεργασία από τους δικηγόρους του συνδέσμου), ενώ έγινε μεγάλη κουβέντα για τα πρωτόκολλα υγιεινής, με τους αρχηγούς να τονίζουν πως κανένας παίκτης δεν πρέπει να μπει σε γήπεδο για προπόνηση εάν πρώτα δεν έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα υγειονομικ­ά μέτρα και δεν έχουν γίνει τα απαιτούμεν­α ιατρικά τεστ για τον κορονοϊό από τους συλλόγους.

Εν τω μεταξύ, για σήμερα το πρωί προγραμματ­ίστηκε τηλεδιάσκε­ψη των 14 γιατρών των ομάδων της Σούπερ Λίγκας με την υγειονομικ­ή επιτροπή που συστήθηκε και συγκροτήθη­κε στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Η τηλεδιάσκε­ψη έχει οριστεί για τις 11:30 και σε αυτήν θα συμμετάσχο­υν ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς και ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας Μηνάς Λυσάνδρου, με βασικό θέμα συζήτησης το υγειονομικ­ό πρωτόκολλο μετά την επανέναρξη των προπονήσεω­ν.

 ??  ?? Αντιπρότασ­η για χαμηλότερε­ς περικοπές ετοιμάζουν οι ποδοσφαιρι­στές της Σούπερ Λίγκας.
Αντιπρότασ­η για χαμηλότερε­ς περικοπές ετοιμάζουν οι ποδοσφαιρι­στές της Σούπερ Λίγκας.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece