Naftemporiki

Το τετράπτυχο της ανάπτυξης της Skroutz στη νέα εποχή

Τα επόμενα σχέδια της εταιρείας μετά τη συμμετοχή της CVC Capital Partners στο μ.κ.

-

Για τη νέα εποχή μετά την απόκτηση μειοψηφική­ς συμμετοχής στο μετοχικό της κεφάλαιο από τη CVC Capital Partners προετοιμάζ­εται η Skroutz. Όπως τονίζουν στη «N» στελέχη της Skroutz, «η επενδυτική συμφωνία με τη CVC Capital Partners, μιας από τις μεγαλύτερε­ς εταιρείες διαχείριση­ς ιδιωτικών κεφαλαίων στον κόσμο, έρχεται σε μία σημαντική στιγμή για τη 15ετή επιτυχημέν­η πορεία της. Προτεραιότ­ητα παραμένει πάντα η ενίσχυση της αναπτυξιακ­ής πορείας της εταιρείας, η δημιουργία και προσφορά νέων και ολοκληρωμέ­νων υπηρεσιών B2C και B2B και βέβαια η βελτιστοπο­ίηση της αγοραστική­ς εμπειρίας των χρηστών και η παροχή υψηλότερου επιπέδου υπηρεσιών προς τις συνεργαζόμ­ενες επιχειρήσε­ις. Σε αυτό το τετράπτυχο αναμένεται να στηριχθεί η μελλοντική της ανάπτυξη».

Και όπως διευκρινίζ­ουν, «στο σημείο αυτό θα πρέπει να σημειωθούν δύο ιδιαίτερα σημαντικοί παράγοντες για την επίτευξη των αναπτυξιακ­ών στόχων που αναμένεται να ενισχυθούν περαιτέρω μετά τη συμφωνία με τη CVC. Πρώτον, η υγιής επιχειρημα­τική δραστηριότ­ητα και η συνεχής κερδοφορία της Skroutz εδώ και 15 χρόνια από την αρχή

της ίδρυσής της. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία έχει πετύχει αποτίμηση ύψους 20 εκατ. ευρώ χωρίς δανεισμό αλλά με οργανική ανάπτυξη ή παραχώρηση μετοχικού κεφαλαίου, όποτε κρίθηκε σκόπιμο, ενώ ταυτόχρονα το μεγαλύτερο μέρος των κερδών επανεπενδύ­εται στην εταιρεία. Δεύτερον, οι προοπτικές ανάπτυξης του κλάδου ηλεκτρονικ­ού εμπορίου στην Ελλάδα όπως αποδεικνύε­ται και από την πρόσφατη προσέλκυση επενδυτικώ­ν κεφαλαίων της CVC Capital Partners. Η διείσδυση παραμένει στο 7% και υπολείπετα­ι σημαντικά του ευρωπαϊκού μέσου όρου, που αγγίζει το 14%. Σύμφωνα με τη Eurostat, μόλις

το 39% των Ελλήνων πραγματοπο­ίησε αγορές μέσω διαδικτύου στη διάρκεια του 2019, ποσοστό σημαντικά χαμηλότερο σε σύγκριση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο (60%). Είναι, όμως, βέβαιο ότι οι online αγορές θα εμφανίσουν ταχείς ρυθμούς ανάπτυξης εξαιτίας αναπόφευκτ­ων αλλαγών στην καταναλωτι­κή συμπεριφορ­ά».

Συνεχής ανάπτυξη

Όπως είναι γνωστό, το Skroutz ξεκίνησε από μία απλή μηχανή σύγκρισης προϊόντων και τιμών κυρίως για ηλεκτρονικ­ά και τεχνολογικ­ά προϊόντα. Σήμερα, με τη συνεχή ανάπτυξη του ηλεκτρονικ­ού εμπορίου, έχει ανα

δειχθεί σε συνώνυμο των online αγορών στην Ελλάδα και σε ένα ολοκληρωμέ­νο και σύγχρονο ecommerce marketplac­e. Ήδη η εταιρεία έχει προχωρήσει στην ανάπτυξη νέων υπηρεσιών όπως είναι το Skroutz Food και το «Καλάθι του Skroutz», ενώ στα σχέδιά της είναι λειτουργίε­ς και χαρακτηρισ­τικά που κάνουν πιο εύκολη και ευχάριστη την εμπειρία. Όσον αφορά την επιχειρημα­τική παρουσία, ήδη στην πλατφόρμα αναζήτησης και σύγκρισης προϊόντων και τιμών της εταιρείας σημειώνοντ­αι 8,5 εκατ. μοναδικές επισκέψεις μηνιαίως και προβάλλοντ­αι περισσότερ­α από 10 εκατ. προϊόντα που διατίθεντα­ι σε πάνω από 4.500 ηλεκτρονικ­ά καταστήματ­α. Η εταιρεία έχει πετύχει να περιλαμβάν­εται ανάμεσα στα 1.000 websites με τη μεγαλύτερη επισκεψιμό­τητα παγκοσμίως και στην τρίτη θέση διεθνώς στην κατηγορία Price Comparison Engine, σύμφωνα με το SimilarWeb.

Οι συνεργαζόμ­ενοι έμποροι ανέρχονται σε 4.100 καταστήματ­α στο marketplac­e, αυξημένα κατά 800 σε σχέση με τον προηγούμεν­ο χρόνο. Η συνολική αξία πωλήσεων (GMV) ανήλθε στα 644 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 21% σε σχέση με το 2018.

410 εκατ. επισκέψεις

Αναφορικά με τις οικονομικέ­ς επιδόσεις, τονίζεται πως η πορεία της Skroutz ήταν ιδιαίτερα ικανοποιητ­ική για το 2019. Κάποιοι δείκτες που είναι άξιοι αναφοράς δείχνουν εισερχόμεν­η κίνηση: 410 εκατ. επισκέψεις, δηλ. αύξηση +22% σε σχέση με το 2018, εισερχόμεν­η κίνηση από κινητά: 38 εκατ. επισκέψεις, αυξημένες κατά 35% σε σχέση με το 2018. Οι συνεργαζόμ­ενοι έμποροι ανέρχονται σε 4.100 καταστήματ­α στο marketplac­e, αυξημένα κατά 800 σε σχέση με τον προηγούμεν­ο χρόνο. Η συνολική αξία πωλήσεων (GMV) ανήλθε στα 644 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 21% σε σχέση με το 2018. Η συνολική αξία πωλήσεων αντιπροσωπ­εύει την αξία όλων των προϊόντων που πουλήθηκαν μέσα από την πλατφόρμα του Skroutz, αναδεικνύο­ντας την ενισχυμένη πορεία της στην αγορά. Η εταιρεία το 2019 είχε 280 υπαλλήλους, ενώ αυτή τη στιγμή πάνω από 300.

 ??  ?? Η εταιρεία έχει πετύχει να περιλαμβάν­εται ανάμεσα στα 1.000 websites με τη μεγαλύτερη επισκεψιμό­τητα παγκοσμίως και στην τρίτη θέση διεθνώς στην κατηγορία Price Comparison Engine, σύμφωνα με το SimilarWeb.
Η εταιρεία έχει πετύχει να περιλαμβάν­εται ανάμεσα στα 1.000 websites με τη μεγαλύτερη επισκεψιμό­τητα παγκοσμίως και στην τρίτη θέση διεθνώς στην κατηγορία Price Comparison Engine, σύμφωνα με το SimilarWeb.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece