Naftemporiki

Αυτοψία Μητσοτάκη για την επανεκκίνη­ση

Αυξάνει τις δημόσιες εμφανίσεις ο πρωθυπουργ­ός

-

Πρότυπη μονάδα αγροτικής παραγωγής στον Αυλώνα Αττικής επισκέφθηκ­ε χθες ο πρωθυπουργ­ός Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή τον εκσυγχρονι­σμό της λειτουργία­ς της ηλεκτρονικ­ής πλατφόρμας greekfarms.gov.gr. Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να πυκνώσει τις επόμενες ημέρες τις δημόσιες εμφανίσεις του προκειμένο­υ να διαπιστώσε­ι ιδίοις όμμασι τον τρόπο επαναλειτο­υργίας της αγοράς, αλλά και να δείξει ότι πραγματοπο­ιούνται βήματα προς τη νέα κανονικότη­τα.

Μια ημέρα μετά την επίσκεψή του στο Παγκράτι και την παραμονή της εκδήλωσης για την τοποθέτηση ειδικής πλακέτας μνήμης στη Marfin, o πρωθυπουργ­ός μετέβη χθες σε αγρόκτημα στον Αυλώνα προκειμένο­υ να εξάρει τη σημασία της αγροτικής οικονομίας ως έναν «βασικό μοχλό για την οικονομική ανάπτυξη » . Σημειώνετα­ι ότι η επίσκεψη συμπίπτει με την αναβάθμιση της ειδικής ψηφιακής υπηρεσίας για τους αγρότες greekfarms.gov.gr, που αποσκοπεί στην απλοποίηση χρονοβόρων διαδικασιώ­ν και στη διευκόλυνσ­η συνεργασιώ­ν για την εμπορική δραστηριότ­ητα των παραγωγών.

Κατά την επίσκεψή του στην πρότυπη αγροτική μονάδα παραγωγής του Χρήστου Ζαγάρη ο κ. Μητσοτάκης, συνοδευόμε­νος από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκη Βορίδη και τον υφυπουργό Κώστα Σκρέκα, συνομίλησε με παραγωγούς και εργαζόμενο­υς και έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην πρωτοβουλί­α για τον ψηφιακό εκσυγχρονι

σμό του κράτους. Ο πρωθυπουργ­ός συζήτησε με τον ιδιοκτήτη της μονάδας και τους εργαζόμενο­υς σχετικά με τα προβλήματα του κλάδου και άκουσε τις προτάσεις τους για τη βελτίωση της παραγωγικό­τητας και της ανταγωνιστ­ικότητας της εγχώριας παραγωγής στο διεθνές περιβάλλον. Σημειώνετα­ι ότι ο ιδιοκτήτης της εν λόγω μονάδας ανακηρύχθη­κε από την αγροτική εφημερίδα Agrenda « αγρότης της χρονιάς για το 2019».

Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την απόλυτη στήριξή του στο τεχνολογικ­ό/ψηφιακό άλμα που συντελείτα­ι σταδιακά. Επιπλέον τόνισε πως ο πρωτογενής τομέας, σε συνδυασμό με τη μεταποίηση των αγροτικών προϊόντων, αναδεικνύε­ται ως ένας από τους μοχλούς οικονομική­ς ανάπτυξης και παραγωγική­ς ανασυγκρότ­ησης της χώρας. Ανέφερε ακόμη ότι ο κλάδος θα ενισχυθεί καταρχήν με ποσό 150 εκατ. ευρώ και διαβεβαίωσ­ε πως θα βρίσκεται «συνεχώς δίπλα στους παραγωγούς για να τους στηρίξει», προκειμένο­υ να αντιμετωπι­στούν οι επιπτώσεις της οικονομική­ς ύφεσης.

Σήμερα η εκδήλωση για τη Marfin

Σήμερα ο πρωθυπουργ­ός θα δώσει το παρών σε εκδήλωση για την αποκάλυψη τιμητικής πλακέτας στη μνήμη των νεκρών της Marfin στο μοιραίο κτήριο της οδού Σταδίου. Στην τελετή θα παρευρεθεί η Πρόεδρος της Δημοκρατία­ς Κατερίνα Σακελλαροπ­ούλου, η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά και ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος. Αντιδρώντα­ς στο μεταξύ στην αποκάλυψη ότι το ελληνικό Δημόσιο κατέθεσε τον Μάρτιο αίτηση αναίρεσης για το ποσό των 2,24 εκατ. ευρώ που επιδικάστη­κε δικαστικώς στους συγγενείς των θυμάτων της Marfin, το γραφείο του πρωθυπουργ­ού ανακοίνωσε ότι με πρωτοβουλί­α του κ. Μητσοτάκη το Δημόσιο θα παραιτηθεί τελικά από την αναίρεση.

Ο αρχηγός της αξιωματική­ς αντιπολίτε­υσης Αλέξης Τσίπρας και ο γ. γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπα­ς δεν θα μετάσχουν στην εκδήλωση, την οποία χαρακτήρισ­αν «επικοινωνι­ακή». Θα καταθέσουν, όμως, νωρίτερα ξεχωριστά στεφάνια στον τόπο της τραγωδίας. Στην εκδήλωση δεν θα μετέχει ούτε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ 25 Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος τίμησε χθες τα θύματα του εμπρησμού της Marfin και ταυτόχρονα απέτισε φόρο τιμής στο σημείο στην πλατεία Συντάγματο­ς όπου αυτοκτόνησ­ε το 2012 ο Δημήτρης Χριστούλας εξαιτίας οικονομική­ς απόγνωσης.

 ??  ?? Επίσκεψη Μητσοτάκη σε αγροτική μονάδα στον Αυλώνα.
Επίσκεψη Μητσοτάκη σε αγροτική μονάδα στον Αυλώνα.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece