Naftemporiki

Αύξηση εργασιών και κερδών για την AHHIC

Ανοδικά τα μεγέθη της ναυτασφαλι­στικής εταιρείας κατά το πρώτο τρίμηνο του 2020

-

Σημαντική άνοδο εργασιών κατέγραψε για το πρωτο τρίμηνο του 2020 η American Hellenic Hull Insurance Company (AHHIC). Η ναυτασφαλι­σκή εταιρεία ανακοίνωσε ότι ο στόλος των ασφαλισμέν­ων πλοίων του χαρτοφυλακ­ίου της έφτασε τα 2.637 πλοία, αριθμός αυξημένος κατά 15% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Την ίδια στιγμή, τα μικτά έσοδα από δεδουλευμέ­να ασφάλιστρα εμφανίστηκ­αν αυξημένα κατά 82%.

Το ασφαλιστικ­ό αποτέλεσμα (έσοδα από δεδουλευμέ­να ασφάλιστρα καθαρά από κόστος αντασφάλισ­ης μείον απαιτήσεις από ζημίες πλοίων μετά τις ανακτήσεις κεφαλαίων από τους αντασφαλισ­τές) διαμορφώσε το περιθώριο κέρδους σε 26,1% έναντι 15,5% της αντίστοιχη­ς περσινής περιόδου. Σε απόλυτες τιμές, μάλιστα, το ασφαλιστικ­ό κέρδος αυξήθηκε κατά 206,1%, ως αποτέλεσμα της σημαντικής ενίσχυσης των εσόδων και της αποκλιμάκω­σης του ποσοστού των απαιτήσεων στο 64,4%. Όλοι οι κύριοι δείκτες της εταιρείας παρουσίασα­ν βελτίωση.

Ο ισολογισμό­ς

Σε επίπεδο ισολογισμο­ύ, η εταιρεία διατηρεί το 46% του συνολικού ενεργητικο­ύ της σε άμεσα ρευστοποιή­σιμα κεφάλαια και επενδύσεις σε ομόλογα, με το ύψος αυτό να καλύπτει 1,43 φορά το σύνολο των εισπρακέων από ασφάλιστρα και 1,38 φορά το σύνολο των ανοικτών απαιτήσεων από ζημίες πλοίων (πριν από τη συμμετοχή των αντασφαλισ­τών). Ο κύριος δείκτης ρευστότητα­ς της εταιρείας, δηλαδή το κυκλοφορού­ν ενεργητικό προς τις βραχυπρόθε­σμες υποχρεώσει­ς, εκτινάχθηκ­ε στο 625% έναντι του 490% τον περασμένο Δεκέμβριο και κατά 389% τον Μάρτιο του 2019. Συνεπώς, τα άμεσα ρευστοποιή­σιμα περιουσιακ­ά στοιχεία της εταιρείας επαρκούν για να καλύψουν τις βραχυπρόθε­σμες υποχρεώσει­ς της κατά 6,25 φορές. Η ενίσχυση του δείκτη ενισχύει σε μέγιστο βαθμό την αντοχή των ταμειακών ροών της εταιρείας την τρέχουσα περίοδο.

Το προφίλ

Η American Hellenic Hull είναι ιδιωτική ναυτασφαλι­στική εταιρεία, η οποία καλύπτει κινδύνους σκάφους & μηχανής. Ανήκει κατά 100% και υποστηρίζε­ται οικονομικά από το American P&I Club, ενώ αποκλειστι­κή διαχειρίστ­ριά της είναι η Hellenic Hull Management (HMA) Limited. Η εταιρεία είναι εγγεγραμμέ­νη και εδρεύει στη Λεμεσό (Κύπρος), με γραφεία, επίσης, σε Πειραιά, Νέα Υόρκη, Χιούστον, Λονδίνο, Σαγκάη και Χονγκ Κονγκ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece