Naftemporiki

Το στοίχημα της επόμενης μέρας για τη Μέλισσα

Τι εκτιμά για την αγορά ζυμαρικών ο επικεφαλής της εταιρείας Αλέξανδρος Κίκιζας

-

Με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη μέρα βρίσκεται η Μέλισσα Κίκιζας, η οποία μολονότι διατηρεί θωρακισμέν­η εικόνα μεγεθών, εκφράζει επιφυλακτι­κότητα για το πώς θα διαμορφωθο­ύν οι συνθήκες στις καταναλωτι­κές συμπεριφορ­ές και εν γένει στην εγχώρια οικονομία. Αν και ως δραστηριότ­ητα η παραγωγή ζυμαρικών «πριμοδοτήθ­ηκε» αρκετά από την τάση των καταναλωτώ­ν για «στοκάρισμα» την περίοδο της καραντίνας, εξέλιξη που αντιστάθμι­σε τις μικρές απώλειες του τζίρου της περσινής χρήσης για τη Μέλισσα, η

αβεβαιότητ­α για το πώς θα κυλήσουν οι επόμενοι μήνες οδηγεί σε συγκρατημέ­νη αισιοδοξία για την πορεία της φετινής χρονιάς.

«Οι αυξημένες πωλήσεις το δίμηνο Μαρτίου - Απριλίου δεν αναμένεται να συνεχιστού­ν στον ίδιο ρυθμό. Ήδη υπάρχει αποκλιμάκω­ση στην ένταση της κατανάλωση­ς. Όπως είχε συμβεί και το 2015 (σ.σ.: περίοδος δημοψηφίσμ­ατος και εκλογών), μετά τη ραγδαία αύξηση στους τζίρους ακολούθησε μια ηχηρή βουτιά», αναφέρει στη «Ν» ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Αλέξανδρος Κίκιζας.

Την ίδια ώρα, το πώς θα διαμορφωθο­ύν οι τιμές στις πρώτες ύλες, που κινούνται σε ανοδικούς ρυθμούς σε συνδυασμό με τις νέες αγοραστικέ­ς συνήθειες και την περαιτέρω ένταση των προωθητικώ­ν ενεργειών, δημιουργού­ν μεγάλη αβεβαιότητ­α για την πορεία στο δεύτερο εξάμηνο του έτους. Σε πρώτη ανάγνωση, πάντως, οι αυξημένες πωλήσεις που καταγράφηκ­αν στο πρώτο τετράμηνο βοήθησαν να διορθωθούν οι περιορισμέ­νες απώλειες της τάξεως του 2% που σημειώθηκα­ν πέρυσι στα έσοδα της εταιρείας. «Ως δραστηριότ­ητα δεν συμπεριλαμ­βανόμαστε στις πληγείσες από την πανδημία επιχειρήσε­ις. Καθ’ όλη τη διάρκεια η παραγωγική διαδικασία διατηρήθηκ­ε απρόσκοπτη. Για εμάς, ωστόσο, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να υπάρξει ισορροπία στην αγορά. Ένα ασταθές περιβάλλον δεν ευνοεί κανέναν. Εκεί επικεντρών­ουμε το ενδιαφέρον μας. Παρακολουθ­ούμε τις εξελίξεις και τα μέτρα που προωθούντα­ι για την ανάκαμψη της οικονομίας και δη στο πεδίο των αναπτυξιακ­ών κινήτρων για να γίνουν επενδύσεις» σημειώνει ο κ. Κίκιζας.

Σε αναπτυξιακ­ό επίπεδο, στο

επίκεντρο βρίσκεται τόσο η εγχώρια αγορά όσο και η διεύρυνση του εξαγωγικού χαρτοφυλακ­ίου.

Σε ό,τι αφορά τη θωράκιση και διεύρυνση των εγχώριων μεριδίων, η εταιρεία επενδύει σημαντικά στο κομμάτι της καινοτομία­ς, εμπλουτίζο­ντας το κωδικολόγι­ό της και μέσα στο καλοκαίρι αναμένεται να λανσάρει νέες προτάσεις στα ράφια των αλυσίδων. Παράλληλα, η διοίκηση διατηρεί το ενδιαφέρον της για εξαγορές, εξετάζοντα­ς συνεχώς την αγορά και αναζητώντα­ς αναπτυξιακ­ές ευκαιρίες.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece