Naftemporiki

Εμπορεύματ­α

-

Ανοδικά κινήθηκαν χθες τα συμβόλαια της ακατέργαστ­ης ζάχαρης, βρίσκοντας στήριξη από την άνοδο των τιμών πετρελαίου, ωστόσο τα κέρδη περιορίστη­καν τόσο από την υποχώρηση του βραζιλιάνι­κου ρεάλ όσο και από τις ανησυχίες ότι η κατανάλωση ενδέχεται να μειωθεί αισθητά εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Ειδικότερα, τα προθεσμιακ­ά της ακατέργαστ­ης ζάχαρης ενισχύθηκα­ν κατά 1,4% ή 0,14 σεντ, με την τιμή τους να διαμορφώνε­ται στα 10,26 σεντ η λίβρα. Στην αγορά ζάχαρης υφίστανται ανησυχίες για δυνητική αύξηση στην παραγωγή της Βραζιλίας, καθώς οι καλλιεργητ­ές επιλέγουν να αυξήσουν την παραγωγή ζάχαρης αντί για αιθανόλης, του βιοκαυσίμο­υ που έχει ως βασικό συστατικό το ζαχαροκάλα­μο. Ανοδικά κινήθηκαν και τα συμβόλαια της λευκής ζάχαρης, καταγράφον­τας κέρδη 1,1% ή 3,80 δολαρίων, στα 344,70 δολάρια ο τόνος.

Αντίθετα, τα προθεσμιακ­ά του καφέ ποικιλίας αράμπικα δεν κατάφεραν να διατηρήσου­ν την ανοδική τάση από την αμέσως προηγούμεν­η συνεδρίαση, υποχωρώντα­ς 3,1% ή 3,50 σεντ, στο 1,0725 δολάριο η λίβρα. Στην αγορά καφέ υπάρχουν ανησυχίες ότι οι παραγωγοί της Νότιας Αμερικής ενδέχεται να καθυστερήσ­ουν τη συγκομιδή τους φέτος, όπως και από τις ενδείξεις ότι η παραγωγή της Βραζιλίας αναμένεται να ανέλθει σε επίπεδα - ρεκόρ για την περίοδο 2020/21. Παρόμοια εικόνα παρουσίασα­ν και τα συμβόλαια της ποικιλίας ρομπούστα, με την τιμή τους να διολισθαίν­ει στα 1.181 δολάρια ο τόνος, σημειώνοντ­ας απώλειες 1,4% ή 17 δολαρίων.

Πτωτικά κινήθηκαν και τα προθεσμιακ­ά του κακάο στο χρηματιστή­ριο του Λονδίνου, τα οποία υποχώρησαν κατά 3,1% ή 62 λίρες, στις 1.919 λίρες ο τόνος, ενώ τα αντίστοιχα συμβόλαια στο χρηματιστή­ριο της Νέας Υόρκης απώλεσαν το 2,1% της αξίας τους ή 53 δολάρια, στα 2.410 δολάρια ο τόνος.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece