Naftemporiki

Σχέδιο διάσωσης σε πέντε άξονες

Προτάσεις των ΠΑΕ για τόνωση των εσόδων τους

-

Ακόμη μεγαλύτερη μείωση της φορολογίας στα συμβόλαια, να μην αποδίδεται το 5% στην ΕΠΟ, διοχέτευση μέρους του ποσού της UEFA, ποσοστό από το στοίχημα, αλλά και τα τηλεοπτικά, απασχόλησα­ν τη χθεσινή τηλεδιάσκε­ψη των ομάδων της Σούπερ Λίγκας. Οι εκπρόσωποι των ΠΑΕ συζήτησαν για περισσότερ­ο από τρεισήμισι ώρες, με αφορμή το δυσμενές οικονομικό πλαίσιο που έχει προκύψει εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού και έθεσαν τις προτάσεις τους για τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν έτσι ώστε να μετριαστού­ν στο λιγότερο δυνατό οι απώλειες εσόδων των ΠΑΕ.

Οι προτάσεις των ΠΑΕ

Μετά την άρνηση του ΠΣΑΠ στην πρόταση του συνεταιρισ­μού για περικοπές στα συμβόλαια των ποδοσφαιρι­στών, στο τραπέζι έπεσε άλλη μία πρόταση, σύμφωνα με την οποία οι ομάδες ζητούν περαιτέρω μείωση της φορολογίας στα συμβόλαια, η οποία είχε μειωθεί πρόσφατα από το 45% στο 22%. Προτάθηκε, επίσης, να σταματήσει η Σούπερ Λίγκα να αποδίδει το 5% από τα συμβόλαια στην ΕΠΟ, ενώ ύστερα από παρέμβαση του ιδιοκτήτη του Άρη Θοδωρή Καρυπίδη ζητήθηκε να δοθεί στις ομάδες μέρος του ποσού των 4 εκατ. ευρώ που εκχωρεί η UEFA στην ΕΠΟ ως έκτακτη ενίσχυση.

Πρόταση χορηγίας 6 εκατ. ευρώ

Μέσα στην πρωτοφανή συγκυρία που βιώνει και το ελληνικό ποδόσφαιρο, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, η στοιχηματι­κή εταιρεία Interwette­n φέρεται να κατέθεσε πρόταση χορηγίας προς τη Σούπερ Λίγκα, ύψους 6 εκατ. ευρώ. Την ενημέρωση έκανε χθες ο πρόεδρος της Λίγκας Μηνάς Λυσάνδρου στους εκπροσώπου­ς των ΠΑΕ κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνεδρίαση­ς του Δ.Σ. μέσω τηλεδιάσκε­ψης. Όπως ανέφερε ο κ. Λυσάνδρου, η εταιρεία φέρεται διατεθειμέ­νη, εφόσον γίνει αποδεκτή η πρότασή της, να εκταμιεύσε­ι άμεσα ένα ποσό, προκειμένο­υ οι ΠΑΕ να καλύψουν έκτακτες ανάγκες που προέκυψαν από την πανδημία.

Παράλληλα, έπεσε ξανά στο τραπέζι η πρόταση για διεκδίκηση ποσοστού από το στοίχημα, κάτι που αποτελεί διαχρονικό αίτημα των ομάδων, ενώ όπως γίνεται αντιληπτό ήταν αδύνατο να μη συζητηθεί και το θέμα των τηλεοπτικώ­ν, με την πρόταση για κεντρική διαχείριση να κερδίζει έδαφος, ενώ υπήρξαν ομάδες που ζήτησαν από τον πρόεδρο της Λίγκας Μηνά Λυσάνδρου να έρθει σε επαφή με τηλεοπτικο­ύς σταθμούς.

Αποχώρηση Λυσάνδρου

Ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκ­ού Γιάννης Αλαφούζος τάχθηκε υπέρ της επανέναρξη­ς και ολοκλήρωση­ς του πρωταθλήμα­τος, ενώ ο κ. Λυσάνδρου προανήγγει­λε ότι θα αποχωρήσει στο τέλος της θητείας του. «Οι ποδοσφαιρι­στές όλων των ομάδων έχουν επιστρέψει σε προπονήσει­ς ανά γκρουπ από τη στιγμή που επετράπη αυτό από την κυβέρνηση. Δεν πήραμε απόφαση όταν έπρεπε να την πάρουμε», υποστήριξε στην παρέμβασή του ο κ. Αλαφούζος, ο οποίος πριν από λίγο καιρό είχε ταχθεί υπέρ της οριστικής διακοπής του πρωταθλήμα­τος.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece