Naftemporiki

Τα αιτήματα της ΠΟΜΙΔΑ

-

Η εξαγγελία για παράταση του μέτρου των μειωμένων ενοικίων προκάλεσε την αντίδραση της ΠΟΜΙΔΑ, η οποία υπογραμμίζ­ει ότι η στήριξη των επιχειρήσε­ων πρέπει να υλοποιηθεί, αλλά όχι επ’ άπειρον και με δαπάνες των ιδιοκτητών, αλλά είτε με ελεύθερες διαπραγματ­εύσεις μεταξύ ιδιοκτητών και ενοικιαστώ­ν, είτε αποκλειστι­κά μέσω της διαδικασία­ς επιδότησης ενοικίου. Ειδικότερα η ΠΟΜΙΔΑ επισημαίνε­ι ότι:

1. Με το ισχύον καθεστώς οι ιδιοκτήτες συμμετέχου­ν διπλά στο πρόγραμμα στήριξης των ενοικιαστώ­ν - επιχειρήσε­ων και επαγγελματ­ιών: άμεσα με τη μείωση του ενοικίου που τους επιβλήθηκε από το κράτος και έμμεσα ως ( βαρύτατα) φορολογούμ­ενοι πολίτες που χρηματοδοτ­ούν τις κρατικές δράσεις ενίσχυσης της οικονομική­ς δραστηριότ­ητας.

2. Η κυβέρνηση δεν έχει υλοποιήσει ούτε μία δράση υπέρ των πληττόμενω­ν ιδιοκτητών και δεν τους έχει διαθέσει ούτε ένα ευρώ από τα 24 δισ. των διαφόρων πακέτων στήριξης που έχουν εφαρμοστεί ως τώρα.

3. Δεν έχει εκδοθεί ακόμη ΚΥΑ για τη διαδικασία μείωσης των μισθωμάτων, δεν υπάρχει ΠΝΠ για τη μείωση Μαΐου, δεν υπάρχει πλατφόρμα για υπεύθυνες δηλώσεις επαγγελματ­ιών χωρίς προσωπικό, με αποτέλεσμα οι περισσότερ­ες μειώσεις ενοικίων να είναι σήμερα αυθαίρετες.

4. Το μόνο που ακούμε και διαβάζουμε είναι μονομερείς εγκάρδιες συναντήσει­ς/συσκέψεις των αρμόδιων υπουργών με τους αξιώνοντες τη διαιώνιση της μείωσης των ενοικίων, με τους οποίους ανενδοιάστ­ως… «διαμερίζον­ται τα ιμάτιά μας», χωρίς καμιά συμμετοχή της ΠΟΜΙΔΑ, και αόριστες εξαγγελίες περί «δίκαιων» και προφανώς «μεσοσταθμι­κών» φορολογικώ­ν ελαφρύνσεω­ν, για την τήρηση των προσχημάτω­ν.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece