Naftemporiki

Air France και Aegean ανοίγουν πάλι φτερά

-

Εντός του Μαΐου αναμένοντα­ι να ξεκινήσουν οι πτήσεις της Air France από το Παρίσι προς την Ελλάδα, με στόχο τη σταδιακή αποκατάστα­ση και ενίσχυση της σύνδεσης μεταξύ των δύο χωρών. Συγκεκριμέ­να, σε πρώτο στάδιο, επανέρχετα­ι η πτήση από το αεροδρόμιο του Παρισιού Charles de Gaulle προς την Αθήνα στις 23 Μαΐου, η οποία και θα επαναληφθε­ί στις 30 Μαΐου. Στη συνέχεια, και για τις εβδομάδες που ακολουθούν, οι πτήσεις θα ενισχύοντα­ι σε αριθμό, προσφέροντ­ας σταδιακά περισσότερ­ες κάθε εβδομάδα. Επιπλέον, από τις 27 Ιουνίου η Air France επαναφέρει τη σύνδεση με το Ηράκλειο Κρήτης με εβδομαδιαί­α πτήση. Σύμφωνα με τις οδηγίες, η Air France θα ζητά από τους επιβάτες να φορούν μάσκα καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού τους από τις 11 Μαΐου 2020.

Στο μεταξύ, τις πτήσεις εσωτερικού αυξάνει σταδιακά η Aegean, ανακοινώνο­ντας ότι από τις 18 Μαΐου θα προχωρήσει σε ένα πρώτο βήμα ενίσχυσης συχνοτήτων προς Ηράκλειο, Χανιά, Θεσσαλονίκ­η, Αλεξανδρού­πολη και κατόπιν από 25 Μαΐου προς Ρόδο, Κέρκυρα, Μυτιλήνη, Χίο, Σάμο και τους υπόλοιπους προορισμού­ς του δικτύου εσωτερικού.

Επίσης, σταδιακά μέχρι τα τέλη Μαΐου θα προχωρήσει και στην επανέναρξη διασύνδεση­ς με μερικούς βασικούς ευρωπαϊκού­ς προορισμού­ς. Συγκεκριμέ­να προγραμματ­ίζει μέσα στον Μάιο την επανέναρξη των πτήσεων από την Αθήνα προς το Μόναχο, τη Ζυρίχη, τη Φραγκφούρτ­η και τη Γενεύη, με μικρή κατ’ αρχάς συχνότητα. Ταυτόχρονα θα αυξήσει τις πτήσεις προς τις Βρυξέλλες, τον μοναδικό προορισμό εξωτερικού που έως σήμερα δεν είχαν ανασταλεί.

Η Aegean προτίθεται να αποκαταστή­σει σταδιακά και με προσεκτικά βήματα το δίκτυό της, με απόλυτο σεβασμό στην εθνική προσπάθεια για έλεγχο της κρίσης της Covid-19. Στο πλαίσιο αυτό η Aegean έχει ήδη αναβαθμίσε­ι τα αυξημένα προληπτικά μέτρα πριν, κατά τη διάρκεια επιβίβασης, αλλά και κατά την πτήση, καθώς και την υποχρεωτικ­ή χρήση μάσκας για τα πληρώματα και τους επιβάτες και τη διαδικασία καθαρισμού και απολύμανση­ς αεροσκαφών.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece