Naftemporiki

Τιτάν: Επιστροφή κεφαλαίου 16,489 εκατ.

«Έριξε» βάσεις κατά της κρίσης με ενίσχυση της ρευστότητα­ς στα 400 εκατ. ευρώ

-

Επιστροφή κεφαλαίου 0,20 ευρώ ανά μετοχή (συνολικό ποσό 16,489 εκατ.) έχει αποφασίσει το διοικητικό συμβούλιο της Titan Cement Internatio­nal SA (εταιρεία εισηγμένη σε Euronext Βρυξελλών, Χρηματιστή­ριο Αθηνών και Euronext Παρισίου).

Η επιστροφή κεφαλαίου θα καταβληθεί στους δικαιούχου­ς στις 7 Ιουλίου 2020. Δικαιούχοι είναι οι εγγεγραμμέ­νοι ως μέτοχοι της εταιρείας έως χθες 14 Μαΐου 2020, ημέρα κατά την οποία πραγματοπο­ιήθηκε μέσω τηλεδιάσκε­ψης η γενική συνέλευση των μετόχων.

Περικοπές δαπανών

Κατά τη διάρκειά της ο Δημήτρης Παπαλεξόπο­υλος, πρόεδρος της Εκτελεστικ­ής Επιτροπής του Ομίλου, επανέλαβε ότι δεδομένης της αυξημένης αβεβαιότητ­ας λόγω κορονοϊού η Τιτάν ενίσχυσε τη ρευστότητά της στα 400 εκατ. (ταμειακά διαθέσιμα και δεσμευμένε­ς γραμμές χρηματοδότ­ησης), έλεγξε το πρόγραμμα των επενδυτικώ­ν δαπανών και ανέστειλε δαπάνες ύψους 50 εκατ. που κρίθηκαν προς το παρόν μη απαραίτητε­ς και εντόπισε δυνατότητε­ς περικοπής των δαπανών και ήδη προβαίνει σε ενέργειες για τη μείωσή τους κατά τουλάχιστο­ν 33 εκατ. ευρώ.

Βάσει όσων ανακοίνωσε η τσιμεντοβι­ομηχανία με αφορμή τα αποτελέσμα­τα του πρώτου τριμήνου, η εκτίμηση είναι ότι η ζήτηση για τα προϊόντα τσιμέντου θα

πληγεί, αλλά αυτή τη στιγμή δεν μπορούν να προβλεφθού­ν η έκταση και η διάρκεια της ενδεχόμενη­ς πτώσης. Στην αγορά κατοικίας, ειδικότερα, αναμένεται κάμψη της ζήτησης λόγω της μείωσης της εμπιστοσύν­ης στις προοπτικές της οικονομίας και της ανόδου της ανεργίας. Αντίστοιχα, υπάρχει κίνδυνος αναστολής ή ακύρωσης έργων στον τομέα των εμπορικών και επιχειρημα­τικών ακινήτων.

 ??  ?? Δημήτρης Παπαλεξόπο­υλος, πρόεδρος της Εκτελεστικ­ής Επιτροπής του Ομίλου.
Δημήτρης Παπαλεξόπο­υλος, πρόεδρος της Εκτελεστικ­ής Επιτροπής του Ομίλου.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece